Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Méteres havazás a szlovén és horvát hegyekben

2018.02.05. Bata Attila

A hétvégi mediterrán ciklon nálunk is hozott egy kis havat, azonban az Adria körüli országokban jóval több hó hullott. Helyenként az egy métert is meghaladta a frissen lehullott hó mennyisége, természetesen nem volt egyszerű a közlekedés a havas utakon a hétvégén.
Štrukljeva vas, Szlovénia - 78 cm hó
Štrukljeva vas, Szlovénia - 78 cm hó
A szlovén síterepeknek áldás és egyben bosszúság is volt a hétvégi havazás. Vogel kivételével átlagban 40-60 cm friss hóval gazdagodtak a síterepek, amely jó hír. A gondot az okozta, hogy a hóviharban vagy a ködben a hétvégén több helyen nem tudták beindítani a lifteket, volt olyan síterep is, amely a frissen hullott sok hó miatt nem tudott kinyitni.

Kranjska Gora élő közvetítése
A Júliai-Alpokban ennél is több 100-120 cm hó hullott. Vogel síterepén 181 centiről hízott 295 centisre a hóréteg. A jó hír, hogy mára a Nap is kisütött és ilyen szép képeket lehetett készíteni a méteres havazás után.

Vogel hétfőn
Vogel hétfőn
Horvátországban még a fővárosban Zágrábban is havazott. A hegyekben már itt is vastag a hó, a legmagasabban található meteorológiai állomás, a Zavizan (1594 m) ma reggel 168 cm vastag havat mért. Az alábbi videó az itthon is kedvelt Plitvicei-tavak környékén készült, ahol vasárnap reggel 40 cm friss hóra ébredtek.

Horvátországban a tengerparton és a szigeteken gyengén is havazott. Ezzel szemben az Adria olasz oldalán még a híres Rimini strand is havas lett.

Rimini strandja szombaton
Rimini strandja szombaton
A ciklon havából jutott a boszniai és a montenegrói síterepekre is.

A havazás csak rövid időre szünetel, szerdán ismét havazhat a régió hegyeiben.
KOMMENTEK

Szállástippek
AKCIÓ
Bohinj ECO Hotel csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Szlovénia egyik legszínvonalasabb és legenergiatakarékosabb szállodája Bohinjska Bistrica üdülőtelepülésen, Vogel síterepétől 11 km-re. A szálloda vendégei ingyenesen használhatják a hozzá tartozó aquaparkot!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ribno Luxury Glamping
Új, 2+2 fős faházikók saját, fűtött dézsafürdővel és szaunával a Bledi-tótól 2 km-re, Bohinj-Vogeltől 32 km-re. A szálláshoz akár privát reggeli, valamint félpanziós ellátás is rendelhető a szomszédos hotelben!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ribno Alpine Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Ribno**** a híres Bledi-tótól kb. 2 km-re, egy gyönyörű fenyves erdő szélén, nyugodt környezetben található. A szállodában összesen 58 szoba és 3 db 4 személyes lakosztály áll rendelkezésre. A wellness részlegben található pezsgőfürdő, finn szauna, infrakabin.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.