Menü ≡
ROVATOK    HÍREK    HÓJELENTÉS    WEBKAMERÁK
TÉLI SPORTOK    FELSZERELÉS    GALÉRIA
JÁTÉK    AKCIÓK    FÓRUM    SZAKÉRTŐK
SÍTEREPAJÁNLÓ
Bovec - Kanin
Síszezon május elejéig!
Áprilisi sícsomag szuper áron!
Mölltal gleccser
Áprilisi szállás+sí ajánlatok 100%-os hóbiztonsággal!
UTASBIZTOSÍTÁS -10%
KÖVESS MINKET!
facebook twitter googleplus youtube instagram

Miklós Edit a síszövetség új elnöke, vagy mégsem?

2018.04.15. | Szerző: MTI
Visszahívták a teljes elnökséget, majd az olimpiai hetedik Miklós Editet, a héten visszavonult alpesi sízőt választották meg elnöknek vasárnap a Magyar Sí Szövetség rendkívüli tisztújító közgyűlésén. Az eddigi elnök, Bajai András még a közgyűlés megkezdése előtt színjátéknak nevezte a közgyűlést, álláspontja szerint több okból is törvénytelenül hívták össze.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A 30 éves Miklós Edit 26, a korábbi elnök Bajai András 2 szavazatot kapott. Az új vezető, akinek a megbízatása négy évre szól, kortesbeszédében azt mondta, hogy egy hete nagyon kemény döntést hozott, amikor úgy döntött, hogy befejezi a versenyzői pályafutását. "Nem engedtem, hogy eltántorítsanak a sísporttól, ezért jelöltettem magam elnöknek" - tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy minden energiájával, ambíciójával és szakmai tapasztalatával azon lesz, hogy Magyarország fenn maradjon a sínemzetek térképén. "Az elindított utánpótlás-programok pedig folytatódjanak, mert vannak biztató eredmények. Azt szeretném, hogy az északi szakágban is olyan eredményeket tudjunk elérni, mint az alpesiben" - szögezte le.

Megválasztása után Miklós Edit az MTI-nek úgy nyilatkozott, azon lesz, hogy elhozza a békét a sísportban, valamint hogy mind a klubok, mind a versenyzők az eredményekre tudjanak fókuszálni. Konkrét terveiről egyelőre nem beszélt, csak annyit mondott, hogy leül egyeztetni a klubokkal, hogy meghallgassa a javaslataikat, s egyúttal ő is elmondja nekik a saját elképzeléseit.

A szövetség alelnöke Gótzy Antal maradt, miután 25 voksot kapott, míg a másik jelölt, Bajai András csak kettőt.

Az eddigi elnök, Bajai András még a közgyűlés megkezdése előtt színjátéknak nevezte a közgyűlést, majd bejelentette a tagságnak, hogy a bíróságon megtámadja a közgyűlés határozatait, mert azt álláspontja szerint több okból is törvénytelenül hívták össze. Kifejtette: elnöki jogkörét korlátozták, továbbá a közgyűlés összehívásáról döntő elnökségi ülést, valamint a közgyűlést is csak neki lett volna joga összehívni.

A közgyűlést levezető Gótzy Antal, valamint az általa ügyvezető alelnöknek kinevezett Kaszó Klára ezzel szemben azon az állásponton voltak, hogy az alapszabály rendelkezése alapján a közgyűlés határozatai jogszerűek, mert azt az elnök akadályoztatása esetén az alelnök is jogszerűen összehívhatta. Kaszó arra hívta fel a figyelmet, hogy éppen az elnökség próbálta meg a jogszerűséget fenntartani a szövetségben, és Bajai volt az, aki ezt megakadályozta. A volt elnök ugyanis nem hívta össze a közgyűlést, pedig az alapszabály ezt előírta a számára, miután március 5-én a lemondások miatt működésképtelenné vált az ellenőrző bizottság.

Bajai beszélt arról is, hogy újabb bizonyítékok kerültek a birtokába, amelyek nagyon súlyos bűncselekmények elkövetésére utalnak a szövetség korábbi vezetése részéről. Állítása szerint a síszövetség ellen büntetőeljárások vannak folyamatban.

A közgyűlés határozata alapján az új elnökség tagja lett még Büki Gábor, Tóth Zalán, Becze Tibor Zsolt, Kis Márton Vidor és Szőcs Emőke.
2018.04.16. 15:51:10 magnum56
Sajnos nem ismerem az ellenségeskedés igazi okát, de számomra nagyon sok a kérdőjel ebben a történtben.
1. Kik akarták eltántorítani Editet a sísporttól? Eddig mindig azt halottuk, hogy mindenki maximálisan támogatja.
2. Ha Bajai András nem felelt meg elnöknek, akkor miért nem választották meg pl. Gótzi Antalt, miért kellett ehhez Edit?
3. Miért mondtak le az ellenőrző bizottság tagjai? Mi történt, ami miatt már nem vállalták tovább a felelősséget?
4. Az alapszabály szerint a közgyűlést az alelnök is összehívhatja, az elnök akadályoztatása esetén. Súlyos beteg volt az elnök, vagy mi által volt akadályoztatva?
5. Bajai András elnöki mandátuma lejárt? Netán a közgyűlés vagy az elnökség megfosztotta az elnöki tisztségétől az alapszabály megsértése miatt? Volt fegyelmi eljárás? Ha nem váltottál le a régi elnököt, akkor most két elnök van?

Ha valaki tisztábban lát az ügyben, kérem írja meg.
2018.04.16. 16:09:36 huligan
Én nem ismerem a belső ügyeket, de az látható volt az elmúlt években kívülről is, hogy a szövetség szereptévesztésben van. Sportmenedzser irodaként működik évek óta.
2018.04.17. 10:23:50 sika71
A magyar sísportot biztos hogy a Bajai tudná megmenteni?
2018.04.17. 13:00:24 huligan
A rekreációs sísportot nem kell megmenteni, megy az szépen, köszönhető a rengeteg lelkiismeretes sportegyesületnek, akik érdemben foglalkoznak "utánpótlás neveléssel" és az amatőr sportolóknak tartalmas rekreációs programokat hírdetnek. A magyar sí sport köszöni rendben van! A professzionális része rohad...
2018.04.18. 14:52:46 pisti a garazda
Rohad... Elég kevés sport kivétel ebben az országban. De biztos, hogy ezen egy "mezei" versenyző tudna változtatni? Vagy nem is igazán kellenek különösebb képességek az elnöki poszthoz?
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Szeretném megkapni a friss híreket és legjobb síajánlatokat.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 39 vendég és 3 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több infó...