Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Miklós Editet műteni kell: kihagyja az olimpiát!

2018.01.13. Magyar Sí Szövetség

Világkupa dobogós sízőnk megsérült az alpesi sí világkupa idei első szuperóriás-műlesikló versenyén, az ausztriai Bad Kleinkirchheimben. Miklós Edit a célvonalon áthaladva bukott, a villachi kórházba szállították, ahol kiderült, hogy a jobb térdében szalagszakadás történt. Azt, hogy szükség van-e műtétre, további vizsgálatok után állapítják meg.
A phjongcshang téli olimpiára készülő síző 50-es rajtszámmal vágott neki a pályának Bad Kleinkirchheimben, és a célegyenesben az utolsó kaput kihagyva haladt át a célvonalon, hanyatt esett, a hátán többször megpördült, majd percekig mozdulatlanul feküdt a havon. Rövid idő múlva a mentők hordágyra tették és helikopterrel a villachi kórházba szállították. Ott megröntgenezték, majd úgy döntöttek, hogy a tavalyi műtétét végző kezelőorvosa, dr. Christian Schenk nyilatkozzon arról, hogy Miklós Edit olimpiai részvétele és a jövője szempontjából mi a megfelelő eljárás.

A versenyen tartózkodó Stark Márton, szövetségi kapitány elmondása szerint Edit nem vesztette el az eszméletét.

„A célegyenes előtt túl közel ment az egyik kapuhoz, korrigált, de úgy érezte, mintha valami elvitte volna a lábát. Ezek után nem akarta megterhelni a jobb térdét, és ezért csak úgy tudott megállni a célban, hogy eldőlt. A jobb lábában fájdalmat érzett, a bal lába szerencsére sértetlen maradt. Pozitívak vagyunk, és reméljük, semmi olyan komoly sérülés nem történt, ami miatt ki kell hagynia az olimpiát.”

A szakvezető elmondta, hogy az első vizsgálatok szerint szalagsérülése van, de még várni kell a pontos diagnózisra. Annak ismeretében dől el, hogy szükség lesz-e operációra. Amennyiben csak a belső szalag sérült meg, elkerülhető a műtét, de ha a keresztszalag, akkor várhatóan megműtik.

Miklós Edit szinte napra pontosan egy évvel ezelőtti sérült meg az ausztriai Zauchensee-ben, a világkupa edzésén, miután mindkét térdét meg kellett műteni. Küzdelmes rehabilitációs időszak következett Edit számára, majd augusztusban kezdte el a havas edzéseket, és december elején tért vissza, Lake Louise-ban a világkupába, ahol a 14. helyen végzett lesiklásban.

Frissítés (22:40)

Miklós Edit nem lesz ott a februárban kezdődő téli olimpián, Pjongcsangban. A diagnózis szerint a jobb térdében elszakadt a keresztszalag, és még az éjszaka folyamán megműtik. A rehabilitáció várhatóan több hónapot vesz igénybe.
KOMMENTEK

Szállástippek
Slow Travel Resort Kirchleitn csillagcsillagcsillag
Családi üdülőfalu 35, 55 és 70 négyzetméteres 4-6 fős önellátásos apartmanokkal és számtalan szolgáltatással St. Oswaldban, mindössze 200-400 méterre a legközelebbi sífelvonótól. Szolgáltatások: éttermek, szauna.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Kirchheimerhof csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Abszolút pályaszállás a gyerekliftek mellett. Saját wellness részleg mintegy 2.500 m²-en, melynek szolgáltatással: kültéri fűtött medence, uszoda, pezsgőfürdő, különféle szaunák, gőzkamra, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Thermenblick apartmanház
Pályaszállás a Bad Kleinkirchheim-i Maibrunnbahn felvonóitól kb. 200 m-re. A szállás 2-5 fős apartmanokkal rendelkezik. Pár percnyi gyaloglásra található kávézó, pékség, étterem, illetve vásárlási lehetőség is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.