Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Miklós Edit éremért hajt a világbajnokságon

Sízőinknél fókuszban a világbajnokság és az olimpiai kvalifikáció

2016.11.09. Magyar Sí Szövetség

A kanadai Lake Louise-ban kezdi meg idei világkupa szezonját Miklós Edit. Olimpiai hetedik alpesi sízőnk a világkupában és a februári alpesi sí világbajnokságon is dobogós helyezésért száll harcba. A férfiaknál a sérüléséből felépülő Samsal Dalibor Világkupa pontszerző helyek megszerzését tűzte ki célul.
Kép: Patrick Gasser / Jungfrau Zeitung
Kép: Patrick Gasser / Jungfrau Zeitung
Az idény egyik legnagyobb eseményére, az alpesi sí világbajnokságra és az északi szakág vébére való kijutásért megkezdődik a küzdelem sízőink számára, és fiatal versenyzők az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) kapnak lehetőséget a bizonyításra.

Az új idényben szeretné túlszárnyalni eddigi eredményeit Miklós Edit, aki mindkét gyorsasági számában: lesiklásban és Super G-ben is elindul valamennyi világkupa futamon. Legeredményesebb magyar sízőnk szeretne többször is dobogóra állni a világkupában, de éremszerzés a célja a világbajnokságon, melyet a svájci St. Moritzban rendeznek február 6 és 19. között. Miklós Edit a svájci Stefan Abplanalp irányításával végezte a nyári és őszi felkészülést, a havas tréningeket Svájcban, elsősorban Saas Fee gleccserein végezték, a sízés mellett a szárazedzések alkották a programot. Úgy értékelte, jó szakemberrel készülhetett, és csapata többi tagjával is jól dolgoztak együtt, így reálisnak találja célkitűzéseit.

„A felkészülésem jól sikerült, sokat erősödtem fizikálisan, és fejlődött a technikám is a Stefannal eltöltött edzések alatt. Szeretnék ebben a szezonban maradandót alkotni: a világkupában, lesiklásban a pódiumon szeretnék végezni, és úgy gondolom, hogy a szezon végére sikerülni fog az első 15 között végezni a ranglistán. A februári világbajnokságot a kedvenc pályámon, a svájci St. Moritzban rendezik meg, ahol a világkupa 3. helyezésemet szereztem meg 2015-ben, és 2012-ben az első vk-pontomat gyűjtöttem be. A pálya vonalvezetése jól fekszik nekem, ezért nem lehet más a célom a világbajnokságon, mint az éremszerzés” – mondta Miklós Edit.

A szezon egyik legjelentősebb eseménye az alpesi sí vébé lesz, melyen Miklós Editen kívül több versenyzőnek is esélye van a részvételre. Az, hogy végül kik kerülnek a csapatba, januárban dől el.

Ami a szövetség többi szakágának csúcsversenyeit illeti: a biatlonosoknál az ausztriai Hochfilzen, a sífutóknál a finnországi Lahti rendezi a világbajnokságot. A magyar csapat a felkészülés zömét az ausztriai Ramsauban végzi az új vezetőedző, Merlin Liederer irányítása alatt. Szőcs Emőke és Kónya Ádám mellett Veres Mirella és Lágler Kristóf készülnek a novemberben kezdődő IBU Kupa sorozatra.

A magyar síugró, Vörös Virág miután a nyári versenyeken indulási jogot szerzett a világkupára, egy térdsérülés és műtét miatt a téli szezon kihagyására kényszerül.

Fontos verseny fiataljaink számára az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) február 12-17 között, a törökországi Erzurumban. A magyar sízők alpesi síben, biatlonban és sífutásban állhatnak rajthoz.

Jó esélyei vannak az olimpiai kvóta szerzésre a síkrosszos csíkszeredai Pap Koppánynak is, aki elsőként juthat ki magyar színekben síkrosszosként az olimpiára.

Ez a szezon elsősorban az olimpiai kvalifikációról szól minden szakágban, a téli olimpia Pjongcsangban lesz a 2018 februárjában.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.