Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Miklós Edit Ironman versenyt nyert csapatával

2016.08.01. Magyar Sí Szövetség

A Miklós Edittel rajthoz álló E.M.E. Grils váltó győzött a női csapatok között az Ironman 70.3 Budapest elnevezésű triatlonversenyen, a hétvégén. Alpesi sízőnk, aki a szezonra való felkészülés részeként korábban is megmérette magát ebben a sportágban, ezúttal is kerékpározásban versenyzett.
Edit és a győztes csapat
Olimpiai hetedik helyezett sízőnk is elindult a hétvégén az IRONMAN 70.3 Budapest versenyen. Miklós Edit a nyári felkészülési időszakban kiegészítő sportágakkal, többek között kerékpározással is színesíti az edzésmunkát. Baráti váltó tagjaként korábban is indult triatlon versenyeken, szülővárosa, Csíkszereda mellett, a Szent Anna-tónál.

Csapatával ezúttal az 1,9 kilométer úszásból, 90 kilométer kerékpározásból és 21,1 kilométer futásból álló Ironman 70.3 Budapesten elnevezésű versenyen állt rajthoz szombaton. Edit célja, hogy három órán belül teljesítse a kerékpáros távot, teljesült, sőt csapatának úszó és futó tagja is jól teljesített, így jelentős fölénnyel megnyerték a női csapatok versenyét. "Ugyanaz a csapatunk volt, mint a Szent Anna-tónál egy korábbi nemzetközi versenyünkön, úszónk Gergelyfy Marietta és a futónk Csáki Enikő volt a társam a küzdelmekben. Mind a ketten a triatlon sportban járatosak, az úszó úszik, a futónk maratonokat fut, egyedül én voltam az, aki más sportágat művel. Csupán 2-3 bicikli edzésem volt az utóbbi időben, amivel a hétévi Ironaman-re készültem, egyébként pedig a saját edzés programomat végeztem.

Azzal a céllal indultam el, hogy 3 óra alatt teljesítsem a távot. A verseny elején nehézkesen indultam el, és fél táv után volt egy holtpontom, de sikerült jól átlépnem ezeken. Végül 2 óra 34 perc alatt letekertem a 90 km-t. Elsők lettünk, több mint fél órával vertük a második csapatot. Fárasztó volt, de egy jó élmény. Remélem jövőre is sikerül elindulnunk!" - nyilatkozta Miklós Edit a versenyről.

Alpesi sízőnk a biciklit kedden sílécre cseréli, és edzőtáborba vonul a svájci Saasfee-n trénerével, Stefan Abplanalppal. Miklós Edit legfőbb célja, hogy a februári alpesi sí világbajnokságon érmet szerezzen lesiklásban, a világkupában pedig többször is dobogóra állhasson.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.