Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Miklós Edit nyílt levélben áll ki a szövetség mellett

2017.07.13. sielok.hu

Legjobb magyar alpesi síelőnk egy nappal a Magyar Sí Szövetség közgyűlése előtt érezte szükségesnek, hogy nyilvánosság elé álljon gondolataival, amelyben támogatja a szövetség jelenlegi irányvonalát és támadja a szövetséggel vitába keveredett sportolókat. A közgyűlésen ma új elnököt választanak.
Kép: Miklós Edit / Facebook
Kép: Miklós Edit / Facebook
Az előzményekről dióhéjban:

1. A Szőllős család egyesülete, a Nivelco SE jogával élve szeretett volna betekinteni a szövetség gazdálkodásába, de ezt a szövetség megtagadta.

2. A szövetség utólag megvizsgálja a magyar bajnokságon részt vett Szőllős gyerekek indulását, és megállapítja, hogy érvénytelen sportorvosival indultak.

3. Nivelco SE vitatja a sportorvosi érvénytelenségét, hiszen azt ott a szövetség elfogadta.

4. A szövetség drasztikus ítélettel 1-2 évre eltiltja a síeléstől egy sportorvosi igazolás miatt mindhárom fiatal síelőt.

5. A szövetség tagadja, hogy kapcsolat lenne az utólagos fegyelmi eljárás és a betekintési kérelem között.

6. Nicelco SE petíciót indít az aránytalanul igazságtalan büntetés felfüggesztéséért, amelyet kb. 600-an aláírnak.

7. Közben a téma és interjú a Szőllős családdal több országos napilapban és látogatott hírportálon is megjelenik.

8. Úgy tűnik rendeződnek a dolgok, a szövetség visszavonja az eltiltást, és új eljárás lefolytatását kezdeményezi az ügyben.

9. Ezzel egyidőben Miklós Edit is aktivizálja magát a szövetség oldalán. Sajtótájékoztatókon, tévéinterjúkban támogatja a szövetséget és ítéli el a Nivelco SE-t. Ennek legutóbbi állomása az alábbi nyílt levél, amelyhez már közel százan hozzászóltak..

10. Ma délután a szövetség közgyűlést tart, ahol a lemondott Kálomista Gábor helyére új elnököt választanak.

Miklós Edit nyílt levele:
Kedves sízőtársaim!
Azokhoz szeretnék szólni, akiknek még fontos a magyar sísport jelene, jövője. Azokhoz a szülőkhöz, akik szeretnék, hogy profi síversenyző legyen a gyerekeikből. Az utóbbi időben nagyon elfutott egyesekkel a ló.

Nem szeretnék nagyon beavatkozni a folyamatban lévő fegyelmi ügybe, ami a Szőllős testvérekkel szemben folyik, viszont azt mindenképp megemlíteném, hogy ha mindenkinek kötelező elmenni orvosi vizsgálatra, akkor legyenek ők is képesek elmenni és megcsináltatni, ugyanúgy, ahogy én is szánok erre időt és elvégzem a kötelességemet.

Ami engem személy szerint felháborít, az az, hogy ennek az ügynek az apropóján próbálják megbuktatni a jelenlegi elnökséget, akik nélkül ma nem létezne profi magyar sísport, akik nélkül én sem lehetnék világkupa dobogós. Az utóbbi években rengeteget fejlődött, tanult a szövetség, többek között általam is.

Azóta kap több támogatást a sísport, amióta az olimpián hetedik lettem, ugyanis a szponzorok és az állam is csak az igazi világversenyen elért eredményekre adnak több támogatást. Hiába vesznek részt a Szőllős testvérek mindenféle balkáni versenyeken, attól nem lesz több támogatása a szövetségnek.

És hiába szereznek ezeken a versenyeken jó FIS pontokat, az nem jelenti azt hogy egy világbajnokságon ugyanolyan jó eredményeket tudnának elérni. A felnőtt vb-n csak Benjamin volt képes elindulni, de sajnos két próbálkozásból sem tudott egyszer sem lejutni, az ifi vb-re el sem mentek.

Miért? Csak nem féltek valamitől? A Szőllős testvéreknek többször volt alkalmuk világkupa versenyre elmenni, de valamiért soha nem éltek a lehetőséggel. Pedig ezek az igazi versenyek, itt lehetne megmutatni, hogy ki milyen szinten van.

És ezek még mind elfogadhatók lennének, ha nem azon mesterkednének, hogy hogyan lehet azt a szövetséget megbuktatni, amelyik egyre több és jobb programokat szervez az utánpótlás fejlesztéséért. A szövetség vezetése próbál végre egy rendszert bevezetni a magyar sísportba, próbálja összehozni a gyerekeket, fiatalokat, hogy egy nemzetként harcoljanak, és ne mindenki a saját maga egyénileg próbálkozzon. Neves nemzetközileg elismert edzőket hoztak, a magyar fiatal edzőket pedig mellettük képzik. Gondolnak a jövőre, fontos, hogy legyenek jól képzett magyar edzők, akik majd az utánpótlást kinevelik.

És még jobban felháborít, hogy mindamellett hogy a magyar sísportot próbálják ellehetetleníteni, a szponzoraim és a minisztérium is olyan névtelen leveleket kapnak, amelyben az én támogatásom kérdőjelezik meg arra hivatkozva, hogy én már soha nem fogok többet sízni. És milyen érdekes, hogy pár napra rá a Nivelco-tól ugyanide érkeznek szponzorálási kérelmek.

Mindezeket azért írom le, mert közületek mindenki elgondolkodhat, hogy kinek-mit hisztek el, és ne csodálkozzatok ha egy idő után egy késsel ébredtek a hátatokban.

A sport számomra egy tiszta játék, ami most történik számomra elszomorító és mélyen elgondolkodtató, nem tudom, hogy részt szeretnék-e vállalni egy ilyen közösségben!
KOMMENTEK
tibor.becker | 2017.07.14. 09:54
Sziasztok!
1./ El kell menni az orvosi vizsgálatra kivétel nélkül. (szerintem is)
2./ Ha a versenyen elfogadták anno az "igazolását" és engedték indulni, akkor a versenybíróság a hunyó és nem a versenyző. A versenybiróságot kellene megbüntetni, nem a versenyzőt.
Tibor
minerel | 2017.07.14. 20:26
Ez a csaj már egy csepett sem szimpatikus számomra. Nem egy Hosszú Katinka kaliberű ember aki képes kiállni a sport társaiért id egy családi szövettséggel szemben.
Kálmi | 2017.07.15. 19:35
Teljesen természetes, hogy így kiáll "kenyéradó gazdái" mellett, mivel ő kapja a szövetségi pénzek nagy részét. Az viszont nem egy gerinces emlősre hajazó viselkedés, hogy így szapulja a nálánál fiatalabb versenyzőtársakat. Talán már most fél tőlük? Meg sem szólalt volna, bölcsebb maradt volna.
Norcea | 2017.07.17. 17:02
Mégis ki kapja a támogatás nagy részét, ha nem egy két különböző szezonban VK bronzérmes, olimpiai hetedik helyezett síző? Atyaisten.
százas | 2017.07.19. 03:22
Igazad van Norcea! Aki ilyen dicsőséget hoz Magyarországnak, annak szabad megszólalni s valószínűleg sokkal jobb rálátása van arra a sportágra, amit világszínvonalon művel, mint az őt becsmérelő gerinces emlősöknek.
minerel | 2017.07.23. 18:19
hűha van itt baj nem kicsi...

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.