Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Miklós Edit pontszerzésre készül Andorrában

2016.02.26. Magyar Sí Szövetség

Szuper-óriásműlesiklásban versenyez Miklós Edit a női alpesi sí világkupa andorrai állomásán, szombaton. Mivel a döntőig már nem rendeznek lesikló futamot, a következő két versenyen a rövidebb gyorsasági számra összpontosíthat világklasszis sízőnk.
A legutóbbi világkupa fordulót az olaszországi La Thuile-ben rendezték, ahol Miklós Edit sikeresen szerepelt lesiklásban. Az első versenynapon 13. lett, másnap pedig 8. helyen zárt. A szakági ranglistán pedig már a 11. helyen áll a szezon utolsó lesikló vk-versenye, a St. Moritz-i döntő előtt. Addig viszont még két szuper-óriásműlesikló verseny vár rá. Először szombaton gyűjthet újabb pontokat az andorrai Soldeu-El Tarter-i pályán, majd két hét múlva a svájci Lenzerheide-ben.

Miklós Edit már napok óta a helyszínen tartózkodik, és ismerkedik a pályával. Múlt vasárnap szuper-óriásműlesiklásban a La Thuile-i futamot nem tudta befejezni, most viszont bizakodó a versenyt illetően.

„A múlt hétvégén, lesiklásban sikerült egy nehéz, technikás pályán is a TOP 10-ben végeznem. Bár vasárnap szuper-G-ben kiestem, de ennek a versenyszámnak is egyre jobban érzem a technikáját. Most jön egy új verseny, mely új lehetőség arra, hogy világkupa pontokat szerezzek. Andorrában eddig még nem síztem, de mindig inspirál, ha egy új pályán bizonyíthatok” – nyilatkozta Miklós Edit.

A legeredményesebb magyar síző eddig kétszer végzett 30-ban a világkupa szezon eddigi szuper-óriásműlesikló futamain. Jelenleg 40. a szakági ranglistán, összetettben pedig a 36. helyen áll.

A világkupa szuper-G futama Miklós Edittel
Helyszín: Soldeu- El Tarter (Androrra)

• 2016. február 27. szombat, 10:30 (női szuper-óriásműlesiklás) TV: Eurosport 1, 10.15
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.