Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A világ legjobb síelői versenyeznek Moszkvában

2008.09.28. Bata Attila

A világ legjobb síelői versenyeznek Moszkvában Történelmi eseménnyel kezdődik a következő év. Január 2-án Moszkvában találkozhatnak egymással a világ legjobb férfi alpesi síelői. Az oroszok parallel műlesiklást rendeznek egy speciálisan erre a célra épített rámpán. A világ legjobbjai ellen két orosz síelő is indulhat.
Eredetileg november 22-én rendezték volna meg a moszkvai Vorobjev dombon a versenyt, de technikai nehézségek miatt január elejére halasztották. A verseny célja, hogy Oroszországban is népszerűsítsék a síelők Világ Kupa sorozatát, valamint hírverést csapjanak a 2014-es Szocsiban rendezendő Téli Olimpiának.

A versenyt egy 55 méter magas és 33 méter széles rámpán rendezik majd meg, egy igencsak rövidke, 150 méteres pályán. A versenyzők párban indulnak, párhuzamosan versenyeznek egymással, és a győztes jut a következő körbe. A tizenhat résztvevő között személyes meghívást kapott négy síelő (Cuche, Miller, Maier, és Svindal), valamint két orosz versenyző szabadkártyával indulhat. A többi 10 versenyző kiléte a december 14-i Val d'Isere-i futam utáni ranglista szerint dől el.

Az oroszok igazi népünnepélyre készülnek, 30 000 nézőt várnak a helyszínen. A versenyzőket már december 31-re az orosz fővárosba várják, egy igazi oroszos szilveszteri bulira. A verseny promóciós jellegű, eredménye nem számít be a VK sorozatba, csak a részvételért minden síelő 10 000 svájci frankot kap. A verseny első helyezettje további 30 000 frankot vihet haza.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.