Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Műtét: Julia Mancuso is kihagyja a versenyszezont

2015.11.11. Bata Attila

Egyre jobban fogyatkozik a női alpesi síelők élmezőnye. A tavalyi szezon két legjobbja, a szlovén Tina Maze és az osztrák Anna Fenninger után az amerikai Julia Mancuso is kihagyja a szezont. Itt is az orvosok szóltak közbe, a csípőműtétje miatt már csak jövőre versenyezhet a legjobbak között.
Mancuso fájós csípőjét szerdán műtik Coloradóban. Ezzel a csípővel már korábban is bajok voltak, a söldeni versenyt is ezért kellett kihagynia. Az alternatív megoldások nem hoztak eredményt, így nem maradt más, mint a műtét. Az orvosok szerint leghamarabb jövő márciusban kezdhet el csúszkálni, ha még nem is versenyszerűen.

Döntésében az is közrejátszott, hogy az idén nincs jelentős világverseny, se világbajnokság, se olimpia. Mancuso ezekre versenyekre tudta nagyszerűen formába hozni magát. Műtét után már egészségesen tud készülni a 2018-as olimpiára.

A nők élmezőnye szinte teljesen kicserélődhet az idén. A tavalyi 10 legjobb versenyző közül Tina Maze egy év pihenőt tart, Anna Fenninger térdsérülés miatt az egész szezont kihagyja. A tavalyi harmadik Lindsey Vonn bokasérüléssel bajlódik, ráadásul múlt héten a kutyái megharapták a kezét, amikor szét akarta választani őket. Két osztrák, Nicole Hosp és Kathrin Zettel visszavonult.

Mancuso bohókás és vagány stílusa hiányozni fog a pályáról, kénytelenek leszünk beérni ezzel az idei síelős filmmel, amelyben ő szerepel.

Shades of Winter / Between előzetese
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.