Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nagyon bejött a hochkari kilátó az idegenforgalomnak

2015.12.05. Bata Attila

Úgy tűnik, hogy sikeresen csábítja a turistákat a nyáron átadott kilátó Hochkaron. A nyári idegenforgalmi szezonban harmincezren keresték fel a kilátót, valószínűleg ennek is köszönhető. hogy körülbelül 14 százalékkal növekedett a vendégéjszakák száma a régióban.
A nyári szezon statisztikai adatait május elseje és október 31. között számolják. Ebben az időszakban, június 20. körül, adták át az új hochkari kilátót, a körpanorámát kínáló 360 Skytourt. A kilátót 30 000, a másik turisztikai érdekességet, a medlingtali élményparkot pedig 33 000 vendég kereste fel. A környék vendégéjszakái 5330-cal emelkedtek tavalyhoz képest, és az idén elérték a 39 882-t.

A kilátó nyáron
A kilátó nyáron
Hochkar már az előző hétvégén, november 28-án, megkezdte az idei síszezont. Talán nehezen hihető, de hét éve nem sikerült ilyen korán beindítani a szezont a síterepen. Az első napon körülbelül 300 vendég érkezett a síterepre, ahol csak néhány pálya működött.

Hochkar tegnap, webkamera. A kilátó helye a körrel berajzolva
Hochkar tegnap, webkamera. A kilátó helye a körrel berajzolva
Az idén 50. születésnapját ünneplő síterep hétközben zárva tartott, de péntek óta ismét lehet síelni, az előző hétvégéhez képest már több pályával.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof-Galerie Staudach
Vendégszerető osztrák házaspár által vezetett egyszerű kis fogadó Hollenstein/Ybbs településen, 3 km-re Königsberg, 35 percre Hochkar és 40 percre Lackenhof síterepeitől. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelis ellátással, kis kerti "hüttével". Ingyenes Wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Fahrnberger csillagcsillagcsillagcsillag
Otthonosan berendezett szobák és lakosztályok Hochkartól kb. 9 km-re, az Alpenstrasse közvetlen közelében. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió. Szolgáltatásai: finn szauna, aroma-gőzfürdő, infraszauna, masszázs, pihenőterem, étterem, játszótér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.