Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nagyon várják a havazást a schladmingi vb rendezői

2013.01.07. Bata Attila

Nagyon várják a havazást a schladmingi vb rendezői Az utóbbi napokban nagyon vegyes képet mutatott az időjárás Ausztriában. A hegyekben hullott hó bőven, de a hóhatár olyan magasra emelkedett, hogy az alacsonyabb részeket az eső áztatta. Sajnos ez történt Schladmingban is, ahol a rendezőknek már csak négy hete van a februári világbajnokság előtt.
A Ski amadéban még völgyenként is eltérő volt az időjárás az elmúlt napokban, sajnos Schladming alsó része az esős zónába esett. A februári világbajnokság pályáiért felelős vezető szerint az elmúlt napokban körülbelül 30%-kal csökkent a hóréteg a lenti pályákon. A völgyben még 60-70 cm vastag tömörített havat mértek a kétnapos eső előtt, amelyből 50 cm vizes hó maradt. Hétvégén az osztrák női lesiklócsapat tagjai is a világbajnoki pályán szerettek volna gyakorolni, de ez szombaton és vasárnap is teljesen elmaradt, pénteken pedig csak a középállomástól indulhattak, de a célegyenes már használhatatlan volt.

Négy hét múlva itt verseny lesz
Négy hét múlva itt verseny lesz
A jó hír, hogy fenn havazott, így csak az alsó egyharmad részt viselte meg az esőzés. További jó hír, hogy Schladming a világ egyik legnagyobb hóágyús "hadseregével" rendelkezik, és keddtől ismét jön a hideg, amely tartósnak ígérkezik. A világbajnokság február 4-én kezdődik, és ha az időjárási előjelzések bejönnek, akkor nincs ok aggodalomra, nagyon jó pályát fognak addigra készíteni az osztrákok. Azért jó lenne, ha az időjárás február első felében is partner lenne, és a balszerencsés 2010-es olimpia, valamint a 2011-es németországi vb után végre ideális körülmények között lehetne versenyezni.

KOMMENTEK
százas | 2013.01.07. 13:50
Az amerikai lányok is ott voltak.

Szállástippek
AKCIÓ
Sporthotel Royer csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Családbarát sportszálloda Schladmingban, 450 méterre a Planai sílifftől, ingyenes sítranszferrel! Wellness részleg medencével, csúszdával, szaunákkal és gyermek medencével. Szolgáltatások: gyermekfelügyelet, tekepálya, teniszpályák, squash, és még sok más beltéri sport.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tilly csillagcsillagcsillag
Családi vállalkozásként működő panzió 1-4 fős szobákkal, az Enns folyó völgyében, Tauplitz és a Schladming Sírégió között kb. félúton. Szolgáltatásai: ingyenes szauna, ingyenes Wifi, nyáron kerti medence, masszázs, kozmetika, lőtér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.