Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Négy nap múlva Kitzbühel! Így készül a sípálya

2016.01.19. Bata Attila

Szombaton tartják az év lesikló versenyét az ausztriai Kitzbühel síterepén. Az idén 76. alkalommal rendezik meg a legendás Hahnenkamm-Rennen eseményt, vagyis az alpesi versenyek csúcsversenyét. A szervezők jól haladnak a pálya előkészítésével, eddig az időjárás is kedvezően alakul.
Tegnap csodás napsütés és mínusz 15 fokos hideg fogadta a pályamunkásokat a hegyen, akik nekiálltak vizet injekciózni a pályába. Amíg az orvosok fecskendőt használnak, addig a pályamunkások hosszú fémcsöveket, amelyből sűrűn állnak ki a "tüskék". A sok tüske, mint sok kis fecskendő funkcionál, amikor nagy nyomással belefecskendezik a vizet a már leratrakolt pályába.

Nagy nyomással injekciózzák be a vizet
Nagy nyomással injekciózzák be a vizet
A közel fél méter mélységig befecskendezett víz gyorsan megfagy és brutálisan kemény pálya alakul ki. A kőkemény pályára azért van szükség, hogy a verseny alatt a pálya minősége nem romoljon túlságosan, lehetőleg a később indulók is hasonló minőségű pályán csúszhassanak, mint a korábban indultak.

A pálya teljes széltében jegesítenek
A pálya teljes széltében jegesítenek
Négy nap múlva, szombaton 11:45-kor rendezik a legjobban várt versenyt, a lesiklást. Ez a világ egyik legveszélyesebb versenyének számít. Nehéz vonalvezetésű, betonkemény pályán, helyenként 140 km/órás sebességgel száguldanak a versenyzők. Sajnos, egyik évben sem telik úgy el verseny vagy edzés, hogy ne lenne komoly dolguk a mentőknek.

Csodás idő ma reggel
Csodás idő ma reggel
Ma és holnap délelőtt a lesiklók szabadedzéseit tartják. Csütörtökön lesz a hivatalos, kötelező edzés. Péntek délelőtt már a szuper-g versenyt, délután pedig a kombinációhoz tartozó szlalomot rendezik. A szombati lesiklás után vasárnap délelőtt a kétfutamos szlalomot tartják meg.

Ennyi hó hullott a hétvégén
Ennyi hó hullott a hétvégén
Kitzbüheli hírekkel tervek szerint naponta jelentkezünk.
KOMMENTEK
Bata Attila | 2016.01.19. 11:50
Szombat 11:45 Eurosport 1.
Utána összefoglaló 13:30 Eurosport 2.

Nem árt tudni, hogy most van az ausztrál tenisztorna, volt már rá példa, hogy a tenisz fontosabb volt nekik a síelésnél.
zerge | 2016.01.19. 11:53
A port.hu -n megnézheted a tervezett időpontokat, de az sajnos nem biztos, hogy nem csúszik akár órákat a verseny ha éppen olyan az időjárás.
Nem aktualizálják megfelelően a műsortervet.
Hasznos viszont, hogy továbbra is működik:
http://schoener-fernsehen.com/
Itt online nézhetők az eurosport és a német nyelvű adók közvetítései.
Czinka Panna | 2016.01.19. 16:32
Mennyibe kerül ez az online csatorna?
tpisti53 | 2016.01.19. 18:43
Oh! Pont kint leszek! :-)
zerge | 2016.01.19. 19:37
Ingyen és regisztráció nélkül megy. Próbáld ki.
blues | 2016.01.20. 09:23
ORF1 biztos közvetíti.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ludwighaus
A Ludwighaus fiatalos alpesi ház Neukirchen am Grossvenediger központjában, a Wildkogel Arena sítereptől kb. 600 m-re található, de Kitzbühel és Zillertal síterepei is 15 perc alatt elérhetőek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.