Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Negyvenezer nézőt várnak a schladmingi versenyre

2016.01.26. Bata Attila

Szokás szerint a világ legjobb műlesiklói két napot kaptak arra, hogy a vasárnapi kitzbüheli szlalom után ismét megmérkőzzenek egymással. Ami a lesiklónak Kitzbühel, az a szlalomosnak a schladmingi éjszakai verseny, az év legjobban várt és legnézettebb futama.
A stájer rendőrség negyvenezer nézőt vár a ma esti versenyre. Természetesen egy ilyen esemény megrendezésénél lesznek közlekedési korlátozások, de a rendezők 3000 parkolóhelyet jelöltek ki a személyautóknak és négyszázat a buszoknak.

A schladmingi verseny az utóbbi időben a legnézettebb sportközvetítések közé tartozik Ausztriában. A kitzbüheli szombat déli futamhoz képest nagy előnye, hogy esti villanyfényben rendezik, így a legjobbak főműsoridőben kerülnek képernyőre. Bár a nemzetközi sztárfesztivál inkább Kitzbühelre jellemző, itt is feltűnik számos helyi híresség.

Ilyen szokott lenni a verseny
Ilyen szokott lenni a verseny
Az osztrákok természetesen a helyiekben bíznak, elsősorban Marcel Hirscherben, aki az idén igencsak ellenfelére talált a norvég csodagyerek, Henrik Kristoffersen személyében. A ma este is kettőjük csatájának ígérkezik, amelyben a norvég ebben a szezonban eddig jobban áll. Ezen felül a két német (Dopfer és Neureuther), az olaszok (Thaler és Gross), valamint a korábbi győztes, az orosz Horosilov is beleszólhat az első hely sorsába.

Az első futam 17:45-kor kezdődik, a másodikat 20:45-től rendezik. Az Eurosport mindkét futamot élőben közvetíti, ezenfelül a második futam előtt összefoglalót adnak az első futam történéseiről.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenchalets Reiteralm
120 m2-es wellness faházak maximum 10 fő részére közvetlenül Reiteralm sípályáinál, a Schladming 4 hegy sípálya rendszerében. Minden ház 4 db hálószobával, nagy nappalival, több fürdőszobával és egyedi wellness szolgáltatásokkal kényezteti vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Villa Liesl
Egyedileg berendezett, exkluzív 6-8 fős apartmanok saját szaunával Schladming / Hauser Kaibling síliftjeitől 350 méterre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.