Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nem épül összekötő sílift Flachau és Zauchensee között

2017.11.25. Bata Attila

Az utóbbi évek egyik legnagyobb érdeklődéssel várt salzburgi síterep fejlesztése került le immáron hivatalosan is a napirendről. Flachau és Zauchensee síterepeit kötötte volna össze egy kabinos lift valamikor 2020 környékén. Az ok egyszerű: Flachau új tulajdonost kapott, megváltoztak a tervek.
Flachau
Flachau
Idén tavasszal a flachaui síterepet üzemeltető társaságot átvette a Wagrain síterepén üzemeltető gazdasági társaság. A külső szemlélő számára ebből az látszik, hogy a korábbi elnevezés, a Snow Space Flachau mostantól Snow Space Salzburgra változott.

A tervezett korábbi liftről itt írtunk. A 7,2 kilométer hosszú lift a közeli Tauern autópálya felett vezetett volna át, összekötve Flachaut és Zauchenseet. A kabinok helyenként 310 méterrel a földfelszín felett közlekedtek volna. A kukába került lift körülbelül 60 millió euróba került volna.

Az eredeti terv
Az eredeti terv
Az új tulajdonosok más módon képzelik az összeköttetést. Flachau és a szomszédos Shuttleberg Flachauwinkl-Kleinarl síterep között létesülne egy új lift, és Flachauwinkl már egy "mókás" szállítóeszközzel most is megközelíthető Zauchensee szélétől.

A tervek szerint az új lift 2018 decemberére készült volna el, de egy évvel elhalasztották. A halasztás most sokakat meglepett. A Flachau és Kleinarl között tervezett lifttel kapcsolatban aggályok merültek fel. A jelenlegi tervek nem megnyugtatóak. A tervezésnél kihívást jelent, hogy olyan megoldást találjanak, hogy ne alakuljanak ki hatalmas sorok az átjutásnál. A mostani megoldásnál fennáll a veszélye annak, hogy szűkös lehet a kapacitás.
KOMMENTEK
bertazs | 2017.11.25. 10:25
Kár, mert jó lett volna, ha megvalósul. Ha a 3 síterepet összekötnék, Ausztria 6. legnagyobb összefüggő pályarendszere jöhetne létre mintegy 180 km pályával. Talán a főszezonbéli sorban állások is mérséklődnének, bár ez nagyban függne az új összekötések kapacitásától is, mert lehet, hogy a sorok oda kerülnének át, mint ahogy az történt a G-Link Wagrain kabin esetében is. De kérdés még, hogy ez miképpen hatna a bérlet árakra. Mindenesetre én nem bánnám, ha Budapesttől uszkve 500 km-re lenne egy majdnem 200 km-es összefüggő sípályarendszer.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpin Apart Flachau
Az Alpin Apart vidékies hangulatú, 2-8 fős modern apartmanjai Flachau / Reitdorfban találhatóak, a SpaceJet 1 felvonó völgyállomásától kb. 2,5 km-re. A ház elől ingyenes síbusz indul a sífelvonóhoz. Wellness: beltéri és nyáron kültéri medence, szauna, gőzkabin.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hideaway Dachstein West
2022 decemberében megnyílt új apartmanház, alpesi környezetben Dachstein West síterep annabergi A1-es felvonójától 8 km-re. 4-6 fős kényelmes, tágas apartmanokkal és 8 fős Penthouse lakással és wellnessel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.