Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nem tudott lesíelni a zöld pályán, ott éjszakázott mellette

2017.02.15. Bata Attila

Egyre furcsább és furcsább eseteket produkál ez a hét a világ síterepein. Egy brazil síelő, vélhetően erősen kezdő, nem tudott lesíelni a franciaországi Les 2 Alpes egyik könnyű, zöld pályáján*. Az éjszakát a pálya melletti fák alatt töltötte, majd reggel találkozott a keresésére indult hegyimentőkkel.
Csak illusztráció (Kép: Les 2 Alpes / Facebook)
Csak illusztráció (Kép: Les 2 Alpes / Facebook)
Egy 28 éves brazil egyetemista Franciaországban tanul filozófiát és francia nyelvet. Hétfőn rokonaival indult síelni az ismert síterep, Les 2 Alpes pályáira. A nap vége felé a rokonok úgy gondolták, hogy a faluba vezető zöld pályán előbb-utóbb már biztosan le tud jönni, így magára hagyták és lesíeltek nélküle. Lenn akarták megvárni. Hát, várhatták...

A brazil fiatalembernek nem lehet erőssége a síelés, mert egyből lecsatolt, és a négy órán keresztül gyalogolt lefelé a pályán. Körülbelül a pálya 2/3-át tette meg saját lábán. Ekkor, körülbelül 1800 méteres magasságban, úgy döntött, hogy a pálya melletti fák alatt tölti az éjszakát - írják a francia híroldalak.

Közben a rokonok értesítették a rendőrséget, és megkezdődött az eltűnt síelő keresése, amely egész este eredménytelen maradt.

A dolog akár éjszaka is megoldódhatott volna, hiszen a ratrakok dolgoztak a pályán. A fiatalember próbált segítséget kérni a fák közül kiabálva, de a ratrakosok nem vették észre. Azt nem merte bevállalni, hogy kimegy a pályára, közvetlenül a hatalmas munkagépek elé.

Kedd reggel 7:30-kor a rendőrség, az önkéntesek és a hegyimentők ismét a keresésére indultak, és nagyon hamar találkoztak vele. Körülbelül 100 méterrel a lift völgyállomása felett, lécekkel a vállán ballagott lefelé.

A keresőcsoport vezetője szerint a brazil remek fizikai állapotban volt, meg sem látszott rajta, hogy a szabadban töltötte az éjszakát. Bár azt is hozzátette, hogy hatalmas szerencséje volt, hiszen az elmúlt napok kemény hideg éjszakái után tegnap "csak" +6 fokig hűlt le a levegő.

*Zöld jelzésű pályákat Európában elsősorban Franciaországban találunk. A zöld a legkönnyebb nehézségi fokozatot jelenti. Ezek tipikusan kezdő pályák.
KOMMENTEK
Tobi | 2017.02.16. 16:35
Te atyaúristen! Ez a Demoiselles nevű totál szekérút jellegű zöld pálya, ami 2400-ről ereszkedik le 1700-ra. Sacc per kábé olyan 5-6 km hosszú lehet. Ha ezt képtelen volt lefelé 4 óra alatt abszolválni, akkor nem csak a sítudásával van a baj. :D

3600-ról legyalogolok egy éjszaka alatt. Mellesleg mitől tartott a ratrakok miatt? Hogy túlvilági szörnyek? Minden eszembe jutott volna, csak ott aludni nem...

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.