Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Norvégia: már nem csak a gleccsereken lehet síelni

2016.10.03. Bata Attila

Norvégiában a hétvégén két síterepen is megkezdődött a szezon. Az egyik síközpontban, Geilo, már elég komoly pályát építettek ki szeptember végére. A másik helyen, Sjusjøen, még csak a park és a sífutó pálya üzemelt a szezon első hétvégéjén.
Geilo már tavaly is kisebbfajta csodát művelt, amikor szeptember végén megkezdte a szezont a tavalyról elrakott hó kibontásával, valamint hókészítő gépének segítségével, amellyel enyhe időben is lehet havat gyártani. Tavaly 20 ezer köbméter hóból egy 400 méter hosszú és 30 méter széles pályát tudtak építeni, erre az idén még rátettek egy "hólapáttal".

A kisebbik pálya már üzemelt a nyitás előtt
A kisebbik pálya már üzemelt a nyitás előtt
Idén már 45 ezer köbméter havat használtak fel, így két pályán és a tavalyi nyitáshoz képest szélesebb pályákon lehetett síelni.

Úgy tűnik a korai nyitásra és a hókészítésre épülő elképzelés az idén is bejött. A nyitvatartási idő nagy részét síiskolák már jó előre lefoglalták. A síterep szeptember 30-án nyitott ki, egyidőben számos alpesi gleccserrel.

Így készült a pálya
A másik norvég síterepen, Sjusjøenben is található speciális, minden hőmérsékleten hókészítésre alkalmas berendezés. Itt elsősorban a sífutókat szolgálták ki, nekik rendbe hozták a pályákat. A síelők és a deszkások egy parkban gyakorolhattak. A kb. 100 méter hosszú részt mindenki kifulladásig használhatta, hiszen pénzt nem kértek érte, de lift sem üzemelt a közelben.

Itt még csak a parkban lehetett csúszni
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.