Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az idei szezonban nőtt az érdeklődés a síutak iránt

2017.01.13. MTI

A tavalyinál erősebb téli szezonra számítanak a kiutaztatással foglalkozó utazási irodák, az előző évhez képest 10 százalékkal nőtt az érdeklődés a síutak iránt - mondta Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) alelnöke az MTI érdeklődésére pénteken.
Hochkar: népszerű, határhoz közeli osztrák síterep
Hochkar: népszerű, határhoz közeli osztrák síterep
Hozzátette: az előzetes foglalások adatai alapján a síutakhoz a legnépszerűbb úti célok között kiemelkedik Ausztria, amelyet a magyar síelők közel fele céloz meg. Egyre népszerűbb Szlovénia, de Olaszország és Franciaország síterepei iránt is nőtt az érdeklődés, bár ez utóbbit kevesebben választják.

Az idei téli szezonban az egzotikus úti célok piacán nincs a tavalyinál nagyobb kereslet, ilyenkor a legnépszerűbbek évről-évre a tengerparti üdülések, Bali, Thaiföld, Mauritius, a Maldív-szigetek, Seychelles-szigetek. A tengeri hajóutak piacán ilyenkor a karib-tengeri hajóutak népszerűek, de egyre többen választanak ázsiai úti célok közül is.

A szövetség alelnöke felhívta az utazók és az utazásközvetítők figyelmét arra, hogy ismételten feltűnően nagy kedvezménnyel kínált tengerparti üdülési ajánlatok jelentek meg a piacon. Azt javasolta az utazóknak, hogy minden esetben befizetés előtt győződjenek meg arról, hogy ki az utazás tényleges szervezője, és milyen általános szerződési feltételek alapján nyújtják a szolgáltatást.

Amennyiben a szerződés egyelemű szolgáltatásra vonatkozik - például csak szállásra, vagy 24 órát meg nem haladó, szállást nem tartalmazó utazási csomagra, vagy repülőjegyre és transzferre -, abban az esetben hiába rendelkezik a szervezőiroda megfelelő engedéllyel és vagyoni biztosítékkal, a vagyoni biztosíték nem vonatkozik az érintett utazási szerződésre.
Maribor-Pohorje: magyarok körében népszerű szlovén síterep
Maribor-Pohorje: magyarok körében népszerű szlovén síterep
Egyelemű szolgáltatás vásárlása esetén nem védik az utasokat az utazási csomagra vonatkozó egyéb jogszabályi előírások sem, mint például a 60 napon túli kötbérmentes lemondás lehetősége, vagy az úti célnak a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata által az "I. Utazásra nem javasolt térségek" kategóriába sorolása esetén a kötelező visszafizetés.

A MUISZ jelezte a problémát a jogalkotóknak, és bízik abban, hogy a hatályos jogszabály módosítása hamarosan megtörténik - mondta Molnár Judit.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.