Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nyitás! Nassfeld, Gerlitzen és más karintiai síterepek

2017.12.01. Bata Attila

Karintiában is nagyszerű hóviszonyok várják a síelőket a hétvégi nyitások alkalmával. Eddig két síterepen (Turracher Höhe és Mölltal-gleccser) lehetett síelni a tartományban, de ezen a hétvégén újabb nyolc síterep liftjei kezdik meg az idei szezont, köztük Nassfeld, Gerlitzen vagy Katschberg.
Koralpe / Facebook
Koralpe / Facebook
Karintia legnagyobb síterepe, Nassfeld szombaton kezdi meg a szezont. A hegyen egy méter vastag a hó, de a hóágyúk és a pályamunkások az elmúlt hetekben azon dolgoztak, hogy a stabil pályaalapot elkészítsék, amelyen majd egész szezonban síelni lehet. Az elmúlt időszak havazásai meglátszanak a foglalásokon, elégedettek a szállásadók.

A hétvégi nyitás még csak szezonelejei. Összesen hat lift (Millennium-Express (1,2,3), Tröglbahn, Sonnleitnbahn, Mössernbahn „Warm Up“, Rudnigsattelbahn és Rossalmlift) üzemel, ezért természetesen kedvezményesen lehet napijegyet venni. A felnőtt napijegy 32 euróba, a gyermek 16 euróba kerül. A következő hétvége számít majd az igazi nyitásnak. Ekkor már a Gartnerkofel és Madritschen részeken is megnyitják a pályákat.

Gerlitzeni havazás négy nappal ezelőtt
75 cm vastag a hó Gerlitzen síterepének felső részén, pénteken itt is nyitnak. Az első napon hat liftet (Kanzelbahn, Gipfelbahn, Neugarten, az új Wörtherseebahn és a Klösterle terület felső része) indítanak be. Szombaton már a Moserbahn (lift) is üzemel, a következő hétvégére pedig az összes főbb liftet is beindítják.

Petzen: rég volt itt ennyi hó novemberben
Petzen: rég volt itt ennyi hó novemberben
Katschberg szintén pénteken kezdi meg a szezont. Szombaton pedig Petzen, Koralpe, Klippitztörl és Weinebene is bekezd, korábban a tervezettnél. Fürdőiről ismert Bad Kleinkirchheim is megnyitja az első pályát a St. Oswald részen.

Bad Kleinkirchheim
Bad Kleinkirchheim
Bár a többi síterepen is jók a hóviszonyok, de a többiek még kivárnak. Inkább még dolgoznak egy kicsit a pályákon és a nyitással megvárják a nagyobb tömeget. December 8-án kezd Heiligenblut és Hochrindl. Dreiländereck is nagyon készül, ők is a december 8- hétvégét célozták be. December 15-i hétvégét tervezi Goldeck, karácsony előtt egy nappal pedig Ankogel is csatlakozik a többi üzemelő síterephez.
KOMMENTEK

Szállástippek
Almresort Gartnerkofel
A modern Almresort Gartnerkofel egy abszolút pályaszállás a nassfeldi sírégió Gartnerkofel részén. A szállás 6 különböző apartman típussal rendelkezik 4 és 12 fő közötti kapacitással, némelyikük saját szaunával is felszerelt.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Falkensteiner Sonnenalpe csillagcsillagcsillagcsillag
A modern 4 csillagos szálloda közvetlenül Nassfeld síterepe mellett található, gyönyörű hegyvidéki környezetben, 1.500 m-es magasságban. Kényelmes szobákat, teljes ellátást, változatos wellness és gyermek szolgáltatásokat kínál vendégeinek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Chalet Kammleitn
Tradicionális alpesi panzió Karintiában, a nassfeldi sítereptől 4 km-re. 2, 3 és 4 ágyas szobák félpanziós ellátással, szaunázási lehetőséggel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.