Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hogyan kell használni az ülőliftet?

2014.09.26. Bata Attila

A francia síiskolák újabb dimenziót nyitnak meg az oktatás világában. A világhírű francia síterep, Les 2 Alpes, a helyi síiskolával együtt kampányt és ingyenes oktatást indított az ülőliftek helyes használatáról. Nem biztos, hogy annyira felesleges ez, amennyire gondoljuk.
Les 2 Alpes az egész szezonban ingyenes oktatást nyújt az érdeklődőknek az ülőliftek használatáról. A jelentkezőket a szezon kezdetétől minden kedd és szerda délelőtt, 9:30-tól 12:30-ig várják a L'Alpette liftnél.

Mielőtt az első értetlenkedő gondolatok felmerülnének bennünk, halkan jegyezzük meg, hogy évente számos baleset, sok esetben gyerekekkel, történik az ülőlifteken. Sajnos, elég gyakran halálos balesettel végződik, ha valaki kiesik a liftből, vagy sokan a kórházban kötnek ki egy elhibázott ki- vagy beszállás után. Ezen felül, nincs olyan síelő a világon, aki alatt ne állították volna meg valaha az ülőliftet, mert valaki más éppen segítségre szorult.

Akiknek továbbra is triviális az ülőliftek használata, kárpótlásul itt egy őskori Warren Miller videó azokról, akikre annak idején ráfért volna egy ilyen képzés.

Nem így!
Les 2 Alpes síterepén a gleccser nem áll rosszul, a heti hójelentés most 160-200 cm vastag hóról számol be 3300 méteren. A síterep azonban egészen október 25-ig zárva tart. Akkor az őszi iskolai szünetet kihasználva november 2-ig megrendezik a szokásos snowboardos tábort. A tábor végével a síterep ismét bezár és majd csak november 29-én nyitnak újra. 
KOMMENTEK
Szányi Gábor | 2014.09.27. 07:50
Szinte minden hiba fellelhető a mellékelt videón,amit a síelő elkövethet. Ami közös bennük,erősen alulképzettek a felvonó használatát illetően a síelők. Két fontos dolgot kell szem előtt tartani. Az első a figyelem, amikor az oktató elmondja,megmutatja a felvonó használatát. A másik pedig a koncentrálás a kritikus pontokon arra amit az oktató elmondott,beülésnél,utazásnál,kiszállásnál. Azaz végig a beállástól a kicsúszás befejezéséig!
Kanyarsíklub Replaci | 2014.10.01. 14:27
A videón látható esetek többségében nem a szabályok betartásának hiánya a fő baj. Betartanák ők, ha tudnák. 1. Nagyon valószínű, hogy egyáltalán nem volt részük oktatásban. 2. Ha pedig volt, akkor a liftre kerülés előtt nem volt a tanterv része a gyorsulásos hátrakerülés elleni védekezés készségszintre gyakorlása.
patkaizsolt | 2020.02.16. 11:32
Így nézve muris, ott végigélve valószínűleg horror.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.