Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Olasz havazás: 1600 méter felett 15 cm hó eddig

2014.12.16. Bata Attila

December közepére már odáig jutottunk, hogy egy kisebb havazást is meg kell becsülnünk az Alpokban. Ismét havazik az Alpok déli oldalán, de ettől még sajnos nem fog beindulni a szezon. A kevés mennyiségű hó csak a magasabb részeken marad meg, de azért ez is több a semminél…
A prognózisok beigazolódtak, az elmúlt 24 órában 5-15 cm hó hullott Olaszországban. A szerencsésebb helyeken már 1000 méter környékén is láttak havat, de tartósan csak 1600 méter felett marad meg.

Kép: Carosello 3000 Ski Area Livigno
Kép: Carosello 3000 Ski Area Livigno
Kép: ARTESINA OFFICIAL PAGE
Kép: ARTESINA OFFICIAL PAGE
A nagyobb mennyiséget (15 cm) Limone Piemonte és Speikboden állomásokon, a 10 centimétert Alagna, Madesimo, Cervinia terepekről jelentették. Öt centivel például Val Gardena, La Thiulle, Pila vagy Valtournenche büszkélkedhet. A havazás ma is folytatódik, néhány centiméterrel még vastagodhat a hótakaró.

Kép: Santa Caterina Valfurva
Kép: Santa Caterina Valfurva
Az Olasz-Alpokhoz közeli területek (a francia, dél-svájci és karintiai határ) is kaptak egy kis havat, de még a fenti adatoknál is kevesebbet és azt is csak a legmagasabb régiókban.Ma délutánra a havazás fokozatosan elérte Ausztriát is, a havazás több helyen megkezdődött, de nagy mennyiségre itt sem kell számítani.
Tonale (Kép: Adamello Ski)
Tonale (Kép: Adamello Ski)
Monte Bordone webkamera
Monte Bordone webkamera
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.