Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Olaszország: havazás és napsütés váltogatja egymást

2016.02.16. Bata Attila

Rengeteget javultak a hóviszonyok Olaszországban az utóbbi időben. A havazást csak rövid időre, egy-két napra szakítja meg a napsütés, vagy akár mondhatnánk fordítva is. A szezon legjobb hóviszonyait találjuk mostanában az olasz hegyekben, és a héten természetesen további utánpótlás érkezik a havazásból.
Egyszerű, de nagyszerű forgatókönyv szerint alakul az időjárás az Olasz-Alpokban az utóbbi időszakban. Az utóbbi napokban a kisebb-nagyobb havazásokat rövid napos időszakkal társított szünet követi, majd a havazás ismét erőre kap, és újabb adagot kapnak belőle a hegyek.

Szerda: havazás (Kép: Mottolino Fun Mountain)
Szerda: havazás (Kép: Mottolino Fun Mountain)
Az utóbbi napok forgatókönyve szerint a szerdai havazás 15-50 centiméter friss havat hozott a hegyekbe, ebből egységesen részesültek a nyugati végek és a keleti oldalon a Dolomitok és a Tarvisio körüli síterepek. Csütörtöktől péntekig szikrázó napsütésben lehetett síelni a frissen hullott havon.

Csütörtök: napsütés (Webkamera, Monte Lussari, Tarvisio)
Csütörtök: napsütés (Webkamera, Monte Lussari, Tarvisio)
Az előző hétvége sok helyen a szezon legjobb hóviszonyait hozta. Voltak síterepek, ahol ezen a hétvégén tudták először az összes pályát és síliftet beindítani. Szintén voltak olyan síterepek, ahol az idén először tudtak nyomot fektetni a sífutáshoz. A frissen érkezett hó nemcsak a sífutóknak kedvezett, hanem az off-piste kedvelőinek, hiszen például a Livigno melletti helikopteres síelést bonyolító cég is tudott végre programokat szervezni a szűz hó birodalmába.

Vasárnap: havazás, Aosta-völgy
Vasárnap: havazás, Aosta-völgy
Valentin napra a szerelmesek pedig a piros szívecskék mellé ismét havat kaptak a legtöbb síterepen, átlagosan 15-30 centiméter hullott vasárnap. Nem nehéz kitalálni, hogy hétfő mivel folytatódott, természetesen ismét szikrázó napsütéssel.

Hétfő: napsütéses reggel tegnap (Kép: Funivie Madonna di Campiglio)
Hétfő: napsütéses reggel tegnap (Kép: Funivie Madonna di Campiglio)
Mától pedig a déli ciklon erőt gyűjt, és ismét megkezdődik a havazás, amelyből a dél-ausztriai, illetve a szlovén terepekre is jut majd. Tovább még nem nagyon merünk jósolni, de ezek után csak napsütés jöhet, más nem. 
KOMMENTEK
edittacsiki | 2016.02.17. 11:23
Szuper volt, mi épp kifogtuk Pinzolo-Madonna di Campiglio síterepeken múlt héten :)

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.