Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Olimpia: magyar síző először indul freestyle-ban

2018.01.25. Magyar Sí Szövetség

A Nemzetközi Síszövetségtől kvótát kapott a téli olimpiára a magyar színekben versenyző szabad stílusú síző, Elizabeth Swaney, aki félcső versenyszámban indul a dél-koreai Pjongcsangban. Ő az első magyar sportoló, aki freestyle síben kvalifikálta magát az olimpiai játékokra.
Liz Swaney / Twitter
Liz Swaney / Twitter
A Magyar Sí Szövetség örömmel értesült és gratulál Elisabeth Swaney versenyzőjének, aki kitartó munkával és jó eredményekkel kiharcolta az olimpiai kvalifikációt, és a mai napon nyilvánossá vált, hogy a kvóta újraosztása során kvótát is kiharcolta.

Elisabeth édesanyja magyar, és bár ő az USA-ban él és ott folytatta a felkészülését, de már évek óta képviseli a magyar színeket a nemzetközi versenyeken.

Elisabeth a Fullsport SE versenyzője, az olimpiai kvalifikációs időszakban 13 alkalommal végzett a világkupa sorozatban a legjobb 30 versenyző között, legjobb eredményét, egy 13. helyet 2017. december 22-én Kínában, a Secret Gardenben megrendezett futamon érte el.

Ez egy sporttörténelmi pillanat, még soha nem sikerült freestyle sí sportágban magyar versenyzőnek kvalifikálnia magát az olimpiai játékokra. A Magyar Sí Szövetség így már biztosan három sportágban 6 versenyzővel képviseli hazánkat a 2018-as Téli Olimpiai Játékokon.
KOMMENTEK
osvald | 2018.01.25. 08:28
Gyarmati Panka nem indul?
admin5 | 2018.01.25. 12:05
Gyarmati Panka snowboardosról múlt heti cikkünkben írtunk. itt találod:
http://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/s...erulese-utan-eloszor-vers...

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.