Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Orosz luxus: sípálya sílifttel és hóágyúkkal az udvarban

2016.09.22. Bata Attila

Az internet egyik új vírusvideója mostanában az a titkos orosz birtok a Volga partján, amelynek használója olyan színvonalú pályát épített lifttel és hóágyúkkal, amelyet itthon is bárhol elfogadnánk. A drónnal készült felvételt egy hét alatt több mint 3 millióan látták a YouTube-on.
A sípálya alsó része (Forrás: YouTube)
A sípálya alsó része (Forrás: YouTube)
Titkolózó politikusoknak nem erőssége a közösségi média használata. Dmitrij Anatoljevics Medvegyev, a jelenlegi orosz miniszterelnök sem gondolta volna, amikor egy kosárnyi frissen szedett gombát kiposztolt az Instagram oldalára, hogy utána egyből drónt küldenek az állítólagos luxusbirtoka felé. A kép igazán jól sikerült, szépek a gombák, csak a képen maradtak a földrajzi adatok, vagyis a kép készítési helyének koordinátái.

A hatalmas birtok minden földi jóval. Türelmetleneknek érdemes 1:30-hoz pörgetniük
Az adatok egy féltve őrzött objektum környékére utaltak, Moszkvától keletre, az Ivanovói területen, a Volga partján. Ez az a rész, ahol a helyiek csak találgatták, hogy ki lakhat a hat méter magas falakkal körülvett hatalmas birtokon. Az ellenzéki orosz sajtó szerint ez Medvegyev lakhelye, amelyre az orosz kormányfő azzal válaszolt, hogy nincs ingatlan tulajdonában a környéken.

Minket a politika kevésbé hoz lázba, sokkal inkább az, hogy milyen síliftet telepített valaki a saját udvarába. A drón felvétele a Volga partjáról indul, ahol légpárnás hajók tudnak kikötni közvetlenül a sípálya aljában. A szakszerűen megépített sípálya gyönyörűen zöldell a jobb oldalon. A pályán nagyon szépen kiépítették az olvadó csapadék elvezetését és a jobb szélen sorakoznak a lándzsás hóágyúk. Ilyen sűrűn egymás mellett, ilyen speciális szórófejjel ellátott lándzsás hószórókat még Ausztriában sem igen látni.

További érdekesség, hogy a pálya tetejére még egy rámpát is ráhúztak, hogy meredekebb szakasszal induljon a pálya, amely mögött fordul meg a sílift. A külföldi források szerint ülőlift közlekedik a pálya bal szélén.

A sípálya legfelső része (Forrás: YouTube)
A sípálya legfelső része (Forrás: YouTube)
A pálya aljától balra is mintha egy másik felvonót látnánk, mellette a sötétebben zöldellő nyomokban egy további pálya, esetleg egy szánkópálya lehet.

A környékre jellemzőek a hideg és hosszú telek, a januári középhőmérséklet mínusz 12 fok, így biztosan tudnak dolgozni a hóágyúk.

Medvegyev, Putyinhoz hasonlóan aktív síelő. Szívesen tartják tárgyalásaikat síterepeken és adnak át téli turisztikai fejlesztéseket Oroszországban, amelyekből a hathatós támogatásuknak is köszönhetően lesz jó néhány a következő években. 
KOMMENTEK
Fetzer Robi | 2016.09.22. 11:02
Szerintem az nem ülőlift lesz, a fordító- és terelőkorongok nem hiszem,hogy elbírnák a szék és a benne ülők súlyát anélkül, hogy a kötél leugrana a helyéről. De azért az egész miskulancia jöhetne Visegrádra! :-)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.