Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Frissen behavazva: osztrák gleccserkörkép

2014.09.24. Stánicz Balázs

Ahogy arról tegnap beszámoltunk egy hidegfront hozott friss havat a gleccserekre. A front már tegnap délután elvonult és helyét a napsütés vette át, jó idő és optimális hóviszonyok fogadják azokat, akik jelenleg a gleccsereken síelnek. A következő hidegfront holnap érkezik.
A legutóbbi havazásnak köszönhetően újabb sípályák és felvonók kerülnek kinyitásra a már üzemelő gleccsereken. Hintertuxon mától már a Kaserer I csákányos felvonó is üzemel. A legtöbb hó, most is a Magas-Tauern hegységben esett. A tegnapi hidegnek köszönhetően több helyütt a szezonban először kapcsolták be a hóágyúkat; beindult a hóágyártás Söldenben, Kaprunban és Tuxon is. Több osztrák településen ma reggel mínuszokra ébredtek, a leghidegebb a salzburgi Lungau régióban volt; Mariapfarron reggel fél nyolckor -3 fokot mutattak a hőmérők, nem volt sokkal melegebb a közeli Sankt Michaelben sem, ahol -2,5 fokra ébredhettek az ott lakók. A következő hidegfrontra nem kell sokat várnunk, hiszen az már holnap érkezik nyugat felől és helyenként akár 1600 méterig is lehavazhat. A front amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan továbbá áll, pénteken ismét a napsütés kerülhet előtérbe.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Bon Alpina csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított szálloda Innsbruck külterületén, Iglsben, a Patscherkofel kabinos lifttől 400 méterre. A wellness részleg szolgáltatásai: fűtött kültéri medence, beltéri medence, gőzszauna, finnszauna, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.