Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Osztrák síterepek versengenek a síversenyekért

2008.12.12. Bata Attila

Osztrák síterepek versengenek a síversenyekért Az utóbbi évek bebizonyította, hogy marketing szempontból is jól jöhet a feltörekvő síterepeknek, ha sikerül rangos síversenyt rendezniük, és így a figyelem középpontjába kerülni. Az osztrák síterepek egymás után állnak elő azzal az ötlettel, hogy versenyeket szeretnének rendezni.
A ski amadé régió már többször bizonyított. Hagyományosan itt rendezik a schladmingi esti futamokat, és az utóbbi időben Zauchensee is rendezett női versenyeket. Flachau is újra visszatér a VK sorozat rendezői közé, 2009-ben a hölgyek esti versenyét rendezik meg, a szomszédos Planai (Schladming) férfi futamaihoz hasonlóan.

A már említett Zauchensee még ennél is komolyabb terveket dédelget, a VK sorozatot lezáró döntőket szeretné megrendezni. Ennek a versenynek főleg azokban az években van kiemelt jelentősége, amikor nem rendeznek Olimpiát vagy világbajnokságot. Ilyenkor az összes alpesi versenyszámot megrendezik és az itt szerzett pontok duplán számítanak.

Zauchensee nagyon reméli, hogy a következő szezonok valamelyikén otthont adhat ennek a rendezvénynek, amely sok olyan országban is megismertethetné a síterepet a síelőkkel, ahonnan eddig nagyon kevesen érkeztek. Mindenesetre, aki az idén itt akar versenyt nézni, az január 17-18-ánlátogasson ide a hölgyek küzdelmeire.

Flachau visszatérések a legkevésbé a karintiaiak örülnek, hiszen ezzel elmarad a korábban Bad Kleinkirchheimban rendezett női vetélkedő. A karintiaik már próbálkoznak az osztrák szövetségénél, akik nincsenek könnyű helyzetben, hiszen a közeljövőben Haus/Ennstal, St. Anton, Zauchensee, Kleinkirchheim, vagy Saalbach is rendez, vagy szeretne rendezni női versenyt.

A karintiaik újabb ötleteken törik a fejüket, hogy ismét visszatérjenek a versenysport vérkeringésébe. A legújabb hírek szerint közösen rendeznének futamokat a szomszédos szlovén, illetve olasz síterepekkel, hátha akkor könnyebben kapnának esélyt a nemzetközi szövetségtől.
KOMMENTEK

Szállástippek
Bachseitenhof Panzió
1.200 m magasan az erdő szélén fekvő 12 szobás, panorámás panzió. A legközelebbi sílift (Fageralm) 4,5 km-re található, de kocsival a Ski Amadé sírégió számos síterepe elérhető. A síelés után finn- és infraszauna, ezen kívül internet, ingyenes parkolás várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Sunseitn
Hangulatos, osztrák családi panzió a ramsaui fennsíkon /1100 m tszfm./, nyugodt környezetben, 1 km-re a helyi sípályáktól, 8 km-re a dachsteini nagykabinos lifttől, 10 km-re Planaitól. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.