Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Párizsban tél van, előkerültek a sílécek

2018.02.07. Bata Attila

Tegnap megérkezett a havazás Párizsba. A helyiek egy kis mókával ünnepelték a telet. A 130 méter magas Montmartre domb történelmi környezetében már csatoltak is, és a bátrabbak le is csúsztak a pár centis havon.
Az MTI szerint a több mint egy napja tartó havazást követően mintegy hétszáz kilométeres dugó alakult ki kedd estére Párizs környékén, az elővárosi buszok egyáltalán nem közlekedtek.

A tartós és jelentős havazást követően a francia meteorológiai szolgálat 27 északi megyében, köztük a főváros környékén legalább szerda délig meghosszabbította a közúti közlekedésre vonatkozóan a riasztást a havazás és jegesedés miatt.

Párizs, Montmartre, februári csúszás
Párizsban a hétfőn kezdődött havazás kedd délután felerősödött, emiatt jelentős késések és a fennakadások voltak a vasúti közlekedésben, a fő közlekedési útvonalakon délután 2 órától megtiltották a 7,5 tonnánál nehezebb járművek közlekedését, s az Eiffel torony sem látogatható a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt.

Az előrejelzés szerint helyenként 15-20 centiméteres hóréteg várható szerdára, ami nagyon ritka a francia fővárosban.

A párizsi körgyűrűn kedd este 739 kilométeres dugó alakult ki, a fővárosból az elővárosokba közlekedő buszok már kora este leálltak, miután "a közlekedési problémák miatt nem tudtak haladni" - közölte a párizsi tömegközlekedési vállalat (RATP) szóvivője.

Havazás a városban
Az iskolabuszok szerdán több megyében nem járnak, így Párizs környékén sem.

A Météo France szerint a helyzet csütörtökre virradó éjjel válhat kritikussá, amikor a hőmérséklet mínusz 10 fokig süllyedhet, s a havas utak csúszóssá válhatnak. A csütörtöki szünet után pénteken újabb havazásra lehet számítani.

A hajléktalanok számára az idei télre tervezett 13 ezer mellett további ezer sürgősségi szállást nyitott meg a vidékfejlesztési minisztérium országszerte.

Még több síelő Párizsban
A múlt hét végén érkezett hirtelen lehűlés azért is okoz nagy meglepetést, mert Franciaországban az elmúlt évtizedek legmelegebb és legcsapadékosabb januárja volt az idei, amely Párizsban is áradást okozott.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.