Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Petzen: egy euróért sem vették meg a síterepet

2014.09.01. Bata Attila

Valamikor május elején írtunk arról, hogy egy euróért eladó a karintiai Petzen síterepe. Ahogy ilyenkor lenni szokott, többen eljátszogattak a gondolattal, vagy inkább poénkodtak, hogy ennyit megérne nekik is. A szomorú valóság az, hogy senki sem rohant, hogy ilyen „olcsón” síterepet vegyen Ausztriában.
Korábbi cikkünkben már leírtuk, hogy a Karintia tartomány többé nem szeretné saját zsebből és adófizetői pénzekből finanszírozni a szlovén határhoz közeli síterepet. Előre lefektetett, de nem egyszerű feltételekkel kerestek üzemeltetőt, aki 1 eurós vételárért cserébe vállalja, hogy tíz éven át, télen-nyáron üzemelteti a síterepet. Ilyen vállalkozó máig nem jelentkezett.

Érdeklődők természetesen voltak, de valamiért mindig visszaléptek. Volt, aki azt kifogásolta, hogy a környéken nincs elég szálláshely annyi vendégnek, amennyi a síterepet eltartaná.

Bár a határidő még nem járt le, de a helyiek már a kezükbe vették a sorsukat. A szomszédos település polgármestere kitalálta, hogy az idei év túléléséhez szükséges összeg nagy részét kedvezményes szezonbérletek eladásából gyűjti össze. Az elképzelés szerint 150 euróba kerül egy szezonbérlet, ha valaki most veszi meg. Még érdekesebb a családi változat, hiszen ha két szülő együtt megveszi a bérletet 300 euróért, akkor a 12 év alatti gyermekei ingyen síelhetnek. Ez már komoly kedvezmény a korábbi 680 eurós családi bérlethez képest.

A tervek szerint legalább 2000 darab bérletet kellene értékesíteni és abból annyi pénz összejönne, hogy a síterep egy kis levegőhöz juthat és az idei szezont jó eséllyel megkezdheti. A vásárlásokból befolyt összeget egy külön számlára gyűjtik. Abban az esetben, ha mégsem sikerülne 2000 bérletet eladni, a pénzt visszaadják a vásárlóknak.

A polgármester már Szlovéniában is járt értékesítő körúton, hiszen a síterep vendégkörének nagy része innen érkezik. Jelenleg csak egy a biztos: még pontosan nem lehet tudni, hogy mi lesz ezzel a sítereppel.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.