Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Petzen megmenekült: új üzemeltető a síterep élén

2015.10.09. Bata Attila

A szlovén-osztrák határ közelében, az osztrák (karintiai) oldalon található kisebb síterep kálváriája érhet véget hamarosan. Sokadik eredménytelen pályázat után ismét van üzemeltetője a síterepnek, amely így életben maradhat. Apróbb fejlesztések, téli-nyári üzemmód várható a következő években.
Karintia negyedik alkalommal hirdette meg üzemeltetésre Petzen síterepét, az előző három alkalommal nem találtak megfelelő vállalkozót. Ezúttal egy környékbeli üzletember, Franz Skuk veszi át a síterep üzemeltetését.

A kiírás értelmében az üzemeltetőnek tíz éven keresztül évente 120 napon át kell nyitva tartania a síterepet, üzemeltetnie a lifteket és a kiszolgáló egységeket. További követelmény, hogy legalább fél millió eurót kell költeni fejlesztésekre hamarosan.

A régió segít is az új üzemeltetőnek, az első négy évben, évi 250 ezer eurós összegben átvállalja a veszteségeket, ennyi segítséget kap az üzemeltető, hogy utána a síterep megálljon a saját lábán.

A döntés kedden megszületett, már neki is láttak a berendezések műszaki állapotának felméréséhez.

A fejlesztések elsősorban újabb hóágyúk beszerzéséről szólnak. Ezen felül szóba került egy új ülőlift építése a felső részen a meglévő csákányos helyett. A vállalt üzemeltetési idő betartása miatt is fontos a nyári szezon forgalmának erősítése, a tervek szerint a hegyikerékpárosok számára teszik vonzóbbá a környéket. Új panoráma vendéglő is épülne a hegyen, természetesen az idő rövidsége miatt, a nagyobb fejlesztéseknek csak jövőre lehetne nekikezdeni.

A tervek szerint december 5-én már nyitnának. Jó hír, hogy a bizonytalan helyzet ellenére, eddig 1200 szezonbérletet vásároltak meg elővételben.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.