Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Plakáttervező verseny a Hahnennkamm VK futamra

2010.04.27. Bata Attila

Plakáttervező verseny a Hahnennkamm VK futamra A világ leghíresebb alpesi síversenye az idén először engedi meg, hogy akár külföldiek is részt vegyenek plakátjának megtervezésében. Május 15-ig bárki elküldheti a kitzbüheli világkupa futammal kapcsolatos plakátötleteit. A díj 5000 euró és természetesen ingyenes vendéglátás a menő tiroli üdülőhelyen.
Idén januárban érkezett hetvenedik jubileumához a versenyek versenye, a kitzbüheli Hahnenkamm futam. A tiroli síterepen nyerni mindig különleges dicsőséget jelent az első helyezetteknek, különösen a klasszikusnak számító szombati lesiklásban. A verseny különlegességét a hatalmas médiaérdeklődés, a különlegesen nehéz és néhol veszélyes pálya, és a körülbelül 85 ezres nézőközönség jelenti. Jó bornak nem kell cégér alapon, sokáig nem nagyon bajlódtak a verseny marketingjével, főleg a plakátjaival, de az utóbbi időben ebben is változás történt. A 2011-es verseny plakátjának megtervezésére nemzetközi pályázatot írtak ki, így az is előfordulhat, hogy jövőre nem osztrák tervező munkája kerül a verseny szórólapjaira.

Már az első versenyt is plakátokon hirdették, de a plakátok szinte teljesen egyformák voltak a harmincas évektől a hetvenes évekig: egyszerű szerkesztés, fekete szöveg fehér háttéren. Az élő színek a hetvenes években jelentek meg és maradtak is 1987-ig. A piros hátteret, a fehér szöveget és a kék síelőt éveken át megtartották, csak a dátumot kellett kicserélni benne minden évben. Néhány helyi vállalkozó már unta a szokásos designt és saját pénzen új plakátot terveztetett helyi művészekkel az 1987-es versenyre, ekkor furcsa módon két plakát is reklámozta a versenyt, a szervezők hivatalos piros-kék-fehér változata és a helyi vállalkozók megújult koncepciója.

Valami lassan megindult, a kilencvenes évektől minden évben valamelyik tiroli pályázó készíthette el az aktuális verseny plakátját, sőt a 2000-es évektől a plakát már logó formájában rákerült a szórólapokra, a belépőjegyekre és az internetes oldalakra is.

Az idei évben már bárki beküldheti ötletét e-mailben, elektronikus formátumban. A jelentkezők május 15-ig pályázhatnak, maximum három pályamunkával. A győztes 5000 euróért és a 2011-es versenyre szóló meghívóért cserébe szinte mindenhez hozzájárul a plakát felhasználásával kapcsolatban, és természetesen lemond minden további anyagi igényéről. A részletes feltételeket a www.hahnenkamm.com oldal tartalmazza.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ludwighaus
A Ludwighaus fiatalos alpesi ház Neukirchen am Grossvenediger központjában, a Wildkogel Arena sítereptől kb. 600 m-re található, de Kitzbühel és Zillertal síterepei is 15 perc alatt elérhetőek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.