Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Planai újítások, nem csak a síversenyezőknek

2012.11.14. sielok.hu

2013. február 4-től 17-ig 70 nemzet 650 atlétája küzd majd a méterekért és másodpercekért Stájerország legnagyobb sporteseményén. Azonban nemcsak profi síelők élvezhetik majd a kibővített és felújított síterep előnyeit, a hobbisíelők is jól járnak a fejlesztésekkel. Ráadásul két igazi sztárvendég is érkezik a VB-re.
A Planet Planai völgyállomás esti fényben | Fotó: Szántó György
A Planet Planai völgyállomás esti fényben | Fotó: Szántó György
2013-as FIS Alpesi Sívilágbajnokság Schladming/Stájerország
A kimagasló sporteseményre összesen 400 000 nézőt várnak. A 232 kilométernyi tökéletesen karbantartott sípálya és a hütték nagy része a világbajnokság alatt is nyitva tart és várja a sportolni szándékozó üdülővendégeket. Schladming nemzetközi hírnévre az 1982-es sívilágbajnokság rendezésével tett szert, a második vb jó bizonyíték arra, milyen szépen fejlődött a síterep az elmúlt években és milyen komoly hozzáértéssel rendelkezik a téli sportok terén.
A schladmingi 4-hegy síhinta pályáinak 85%-a szabadon síelhető lesz a VB alatt is. A térképen pirossal jelölve látszik, mely pályarészeket zárják le a versenyek miatt.
A schladmingi 4-hegy síhinta pályáinak 85%-a szabadon síelhető lesz a VB alatt is. A térképen pirossal jelölve látszik, mely pályarészeket zárják le a versenyek miatt.
Planet Planai: új állomásépület és „One-Stop-Shop” egyben. Az üdülővendégek a központi helyen található völgyállomáson számtalan hasznos szolgáltatást vehetnek igénybe: a kínálat a szobafoglalástól a síiskolán és síkölcsönzésen át egészen a síbérlet-értékesítésig terjed. Emellett egy sportbolt és egy sítároló is található az épületben. A világbajnokság idején a Planet Planai ad otthont a megnyitóünnepségeknek, valamint itt tartják az eredményhirdetéseket is.
A Planet Planai  | Fotó: Szántó György
A Planet Planai | Fotó: Szántó György
A Vb-stadion: új parkolóházzal (300 parkolóhely) bővült, már tavaly megépült a Skygate, a győztesek kapuja, mostanra pedig kész az új tribün 30 000 férőhellyel. Új szállodák és üdülőfalvak: összesen 210 plusz szobát kínál majd a két új schladmingi szálloda – a Hotel Planai és a Falkensteiner Hotel, és további 250 vendégággyal bővül a kínálat a Golden Jet felvonó közelében kialakított alpesi üdülőfalunak köszönhetően. Emellett a négycsillagos Arx ínyenchotelt is kibővítették – a Rohrmoosban található panzióból egy négycsillagos szállodát varázsoltak. A Talbachschenke étteremnél található üdülőfalut pedig további apartmanokkal és alpesi kunyhókkal bővítették.

Továbbá: komoly befektetések a felvonók modernizálásába (pl. Mitterhaus felvonó, Stadion-expressz felvonó), a hóágyúrendszer bővítésébe, az éjszakai világítás korszerűsítésébe, az új Schladmingi Kongresszusi Központ létrehozásába (a világbajnokság alatt itt lesz a sajtóközpont), a schladmingi pályaudvar kibővítésébe, valamint a közutak és hidak felújításába. Mi várja a vendégeket a helyszínen? A sípályák többsége a világbajnokság alatt is nyitva áll majd az üdülővendégek előtt, az infrastruktúra fejlesztése érdekében végzett építkezések nagy részét befejezik a világbajnokság kezdetére, a sívilágbajnokság szimbólumát, a zöld szívet formázó kolomp hangját pedig már az egész tartományban hallani. Ausztria zöld szívének gazdag turisztikai kínálatát a Schladming főterén felépített „stájer faluban” ismerhetik meg az érdeklődők. A világbajnokság idején nemzetközileg is ismert sztárok emelik majd rendezvény fényét. Az amerikai szupersztár, Kevin Costner zenekarával lép majd fel. Emellett Arnold Schwarzenegger is nagy valószínűséggel visszalátogat egykori hazájába.

További infó: www.schladming2013.at; www.schladming-dachstein.at
KOMMENTEK
Szekely Szilard | 2012.11.15. 22:03
Ez a "A 232 kilométernyi tökéletesen karbantartott sípálya " csak a versenyek kornyeken igaz. En az iden januarban nagyon rossz palyakat kaptal el, vegig a 4 hegyen. Talan a Hauser Kaibling volt kicsit jobb.
A Planai on pl napokig ratrack sem jart.
Ami tetszett, a wi fi mindenutt, bar errol inkabb lemondtam volna egy kezelt palyaert...
A Planai erkezese az azonban gyonyoru ...

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.