Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ratrak sebesítette meg a pályán kempingező sítúrázót

2018.03.08. Bata Attila

Még a sokat látott pályaüzemeltetők sem tudtak hinni a szemüknek, de a vezetőség sem a fülüknek, amikor meghallották a hírt. A svájci Verbier síterepén egy sítúrázó úgy döntött, hogy a sípálya szélén veri fel a sátrát és megalszik 2500 méteres magasságban. Sem ő, sem a ratrakos nem számított arra, hogy éjfél után találkoznak.
A helyi rendőrség felvétele a baleset helyszínéről
A helyi rendőrség felvétele a baleset helyszínéről
A Verbier sírégióban, Bagnes településhez közel történt a baleset éjfél után, 0:35-kor. A ratrakos végezte szokásos dolgát, ment a szokásos útján, amikor zajt hallott és belenézett a visszapillantó tükrébe. Egy nagy hókupacot látott maga után és azonnal megállt.

Ekkor vette észre, hogy átment egy sátron, amelyben egy sítúrázó aludt. Azonnal segítséget hívott. Jelenlegi információk szerint csodának tűnik, hogy a helyi lakosú sítúrázó csak a jobb lábán sérült meg. Különösen annak tekintetében, hogy olyan helyen verte fel a sátrát, ahol a ratrakos semmit sem láthatott belőle. Ezt később a rendőrségi szakvélemény is megerősítette, hogy a környék terepviszonyai és az adott szögben érkező ratrak miatt a sofőr nem láthatta a sátrat.

A sírégió vezetője még az életében nem hallott ilyen balesetről. Először azt hitte, hogy viccelnek vele. Ha valaki kempingezni akar, akkor számos helyen megteheti, de miért pont egy sípályán?

A történtek után sem fognak tiltásokat bevezetni, esetleg egy-két dologban szigorítanak. Mindenkinek ismernie kell a jelenlegi szabályokat, és be kell tartaniuk azokat.

Forrás: Radio Rottu Oberwallis
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.