Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rekord: 508 szánkót kötöttek össze és csúsztak le

2017.01.24. Bata Attila

Ausztria egyik legismertebb síterepe, ahol a szánkósokra is gondoltak a salzburgi régióban található. A Wildkogel Arena büszkélkedhet a világ leghosszabb kivilágított szánkópályájával (14 km). Vasárnap itt döntötték meg a Guinness rekordot, amikor 508 szánkót kötöttek egymás után és csúsztak le egyszerre.
Tökéletes időjárás, napsütés és hideg idő várta a szánkósokat vasárnap Wildkogel (Bramberg/Neukirchen) síterepén. Ezúttal a világ leghosszabb "szánkós láncát" szerették volna megdönteni, azaz minél több szánkót összekötve csússzanak le a hegyoldalban.

Végül is 508 darab szánkó csúszott szorosan egymás után. A "karaván" teljes hossza elérte a 750 métert. A 650 méter hosszú pályán csúszott együtt az összes szánkó, valamivel több, mint 4 perc alatt tették meg a távot.

A "szánkós kígyót"a zillertali lakos, a kétszeres világbajnok szánkós, Lea Geiger vezette.

A hétvégén a síterep újabb bizonyítékát adja, hogy mennyire komolyan veszi a szánkósokat. Szombaton szánkós napot tartanak zenés programokkal és esti szánkózással. Szombaton a szánkósok ingyen használhatják a lifteket. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ludwighaus
A Ludwighaus fiatalos alpesi ház Neukirchen am Grossvenediger központjában, a Wildkogel Arena sítereptől kb. 600 m-re található, de Kitzbühel és Zillertal síterepei is 15 perc alatt elérhetőek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.