Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Repül az idő: már tízéves a sivatagi sípálya, a Ski Dubai

2015.12.06. Bata Attila

Ki gondolta volna, hogy így repül az idő? 2005 végén adták át az akkor (és persze ma is) szenzációnak számító fedett sípályát Dubajban. Sokan kérdezték, hová jutott a világ, hogy már síelni lehet a sivatagban? Ott ahol napközben gyakran ötven fokot is mérnek? Az átadás óta szinte észrevétlenül lepörgött egy teljes évtized...
Nagy szenzációnak számított a sivatagi síelés tizenvalahány évvel ezelőtt. Ezt a valahány dolgot azért kellett hozzátenni, mert szinte senki sem tudta, hogy mikor fog elkészülni. A sorozatos késések és halasztások után végre 2005 december elején megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt.

Tíz év
Az egyik hatalmas bevásárlóközpontban megépített beltéri sípálya igencsak forradalmi dolgokat hozott a síelésbe. Itt épült először négyszemélyes ülőlift fedett síterepen, a 400 méteres pálya 60 méter szintkülönbségű, és az egész épület 80 méter magas. Az már csak hab a tortán, hogy a mérnököknek meg kellett oldaniuk, hogy sivatagi körülmények között is állandóan nulla fok alatt maradjon a hőmérséklet. Éjszakára még jobban lehűtötték a síterepet, és beindították a havazást, hogy másnap reggelre friss "porhó" várja a síelőket. Ezt a forgatókönyvet az Alpokban is elfogadnánk!

Tíz év alatt a régió fontos látványossága lett a Ski Dubai, amely nagy szó egy olyan látványosságokkal és építészeti csodákkal teli régióban, mint Dubaj. 10 év alatt közel kb. 4600 gyermek tartotta itt születésnapi buliját, eladtak egymillió forró csokit, és évente 130 ezer embert tanítottak síelni. Az üzemeltetők szerint a pályát évente közel egymillió vendég keresi fel.

Ahogy a videóban is látható, 2012 óta pingvinek is szórakoztatják a látogatókat, azóta közel 5000 "pingvin-show-t" láthatott a nagyközönség.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.