Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Reykjavík: 80 éve nem hullott ennyi hó

2017.02.27. Bata Attila

Csodás képeket lehet készíteni mostanában az izlandi fővárosban. A helyieknek a tegnap reggeli havazás után ritka élményben lehetett részük. Az utakat és a parkoló autókat vastag hó borította. 51 cm vastag hó nem gyakori errefelé, utoljára 1937-ben hullott ennél több.
Ezzel a mennyiséggel kissé veszélybe került az abszolút helyi hórekord, amelyet 1937. január 18-án mértek 55 centiméterrel. A tegnap reggel 9-kor mért 51 cm így "csak" februári rekord lett, amelyet eddig 1952-ben mértek 48 centiméterrel.

Először itt is megbénult az élet. A nagy havazás után közvetlenül itt is járhatatlanok voltak a városba vezető utak, de hamar megindult a hóeltakarítás, először a repülőtérhez vezető úton.

Timelapse
Bár a hó miatt több rendezvény elmaradt, de sokan örültek az égi áldásnak. Először is a síelők, akik kissé csalódottak voltak eddig az utóbbi idők hóviszonyai miatt. Másodsorban a friss jogosítványos fiatalok, akik alig várták, hogy végre hóban is vezethessenek.

Az idei február szokatlanul enyhe volt Izlandon, a fővárosban február közepén nem volt hó és pólóban járkáló emberekről posztoltak képeket a közösségi médiában. Volt olyan település, ahol közel 16 fokot is mértek!

KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.