Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Maria Riesch: ki kell próbálni a férfi léceket!

2010.01.25. Bata Attila

Maria Riesch: ki kell próbálni a férfi léceket! A német női alpesi sport egyik legnagyobb olimpiai reménysége megunta, hogy állandóan csak másodiknak ér a célba barátnője, Lindsey Vonn után, ezért elhatározta, hogy kipróbálja a férfiaknak szánt versenyléceket, hátha azzal ismét megfordul a sorrend kettőjük között.
Az összetettben szoros versenyt vív egymással a két barátnő, akik már a tavalyi Világkupa győzelemért is egymással csatáztak. A tavalyi évhez képest annyi változás van, hogy Vonn kicsit feljavult a technikai számokban, így több pontot tud szerezni az eddigi gyengébbnek tekintett műfajában is. A leggyorsabb szakágban, lesiklásban, mindketten a legjobbak közé tartoznak, de Vonn az utóbbi időkben kimagaslik a mezőnyből, Riesch bármit is tesz, csak a második helyet tudja megszerezni, legjobb esetben is.

Ennek egyik oka az is lehet, hogy a női mezőnyből egyedül Vonn használ lesiklásban a férfi versenyzők részére tervezett léceket (2,15 métereseket!). Ezek a lécek átlagosan öt centiméterrel hosszabbak és egy centiméterrel vastagabbak azoknál a léceknél, amelyet a női mezőny használ. Ennél fogva stabilabbak a hosszú egyenesekben, a meredek szakaszokon és az ugrásoknál, de sokkal veszélyesebbek az eséseknél.

Riesch szeme előtt az olimpiai aranyérem lebeg, ezért úgy döntött, hogy ezen a héten tesz egy próbát, és kipróbálja a férfi léceket, és ha minden rendben zajlik az edzéseken, akkor a következő versenyen, St. Moritzban, már ezekkel a lécekkel fog indulni.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.