Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kevés hó: ideiglenesen bezárt a Mölltal-gleccser

2017.08.25. Bata Attila

Az idei nyár nem sok jót hozott az Alpok gleccsereire. A kedvezőtlen időjárás legújabb áldozata a karintiai Mölltal-gleccser, ahol le kellett zárni a pályát a nem megfelelő hóviszonyok miatt. Az újranyitásról még nem lehet biztosat mondani, valószínűleg egy nagyobb lehűlés vagy havazás után...
Webkamera tegnap délután, hőmérséklet 16,2 fok!
Webkamera tegnap délután, hőmérséklet 16,2 fok!
Túl meleg volt az Alpok gleccsereinek az idei nyár. Az olasz Stelvio-gleccser, példátlan módon, története során először kellett, hogy bezárjon augusztus elején. Azóta ott már havazott, de nem eleget. Augusztus 20-án megpróbáltak újranyitni, de végül is elhalasztották a nyitást későbbre.

A többi olasz gleccseren (nem síterepeken) a meleg miatt gyakran találtak az elmúlt hetekben tárgyakat az első világháborúból. Az olvadó gleccser nemcsak tárgyakat, hanem egykori katonák holttesteit is felszínre hozta.

Mölltal átlagosan 10 hónapot tart nyitva egy évben. A napokban itt is fel kellett függeszteni az üzemeltetést. A lifttársaság vezetője szerint a kevés hó miatt most nem lehet használni a pályákat. Azt nem tudta megmondani, hogy mikor nyitnak újra, ahhoz kedvező fordulatnak kellene beállnia az időjárásban. Tegnap reggel 6 fokkal indult a nap a gleccseren, délután már a 16 fokot is elérte a hőmérséklet.

Mölltal legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy egy héttel ezelőtt itt kezdte meg havas edzéseit az osztrákok (és a világ) legjobb síelője, Marcel Hirscher. Ahogy a lenti videón is látható, már az első edzésén bukott. Bár a pálya sem tűnik a legjobbnak, de a balesetet és a bokatörést egy kapu okozta. Hirscher lába hat hétig gipszben marad, de utána sem állhat egyből lécekre.

Azzal tudunk mindenkit biztatni, hogy ez előző években sem volt túl rózsás a helyzet a nyár vége felé, de szeptember közepére visszaállt a világ rendje és az osztrák (pl. az összes tiroli) gleccserek szeptember vége előtt már üzemelni tudtak.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Alpenblick Panzió
Hangulatos, kényelmes, családbarát panzió és apartmanház a gleccser sífelvonójától csupán 7 km-re, Flattach városkában. Az ingyenes síbusz megállója a háztól 70 méterre áll meg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Kärntnerhof csillagcsillagcsillag
Mallnitz központjában helyezkedik el a 3 csillagos Hotel Kärntnerhof, melynek felújított 2-4 ágyas hotelszobái és 2-10 személyes apartmanjai kényelmes szálláshelyet kínálnak. Ingyenes szauna és infrakabin használat!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenhotel Badmeister csillagcsillagcsillag
Az Alpenhotel Badmesister a mölltali síterephez legközelebbi szálloda. Kellemes környezetben, nagy parkkal, félpanziós ellátással és számos wellness szolgáltatással (panorámaszauna, finn szauna, gőzfürdő, relax szoba) várja vendégeit!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.