Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Saas-Fee: őrült olcsón árulnak szezonjegyet, de ...

2016.10.26. Bata Attila

A svájci Saas-Fee síterepe alpesi viszonylatban is az ismertebb és a látogatottabb síterepek közé tartozik. A helyi lifttársaság mégis úgy gondolta, hogy lehetne több bérletet eladni. Egy őrülten olcsó bérletkonstrukciót hirdettek meg, egy feltétellel: legyen elég vásárló, akik olcsón szeretnének szezonjegyet.
Crowfounding (közösségi finanszírozás) típusú akcióba kezdett Saas-Fee. Három bérletvásárlási akciót is elindítottak egy külön weboldalon. Itt 15 éves, hároméves, illetve szezonjegyeket árulnak brutálisan olcsó áron.

A legnagyobb sláger valószínűleg a szezonbérlet. Ennek az ára alapesetben 1050 svájci frank (kb. 300 ezer forint). Azonban, ebben az akcióban a jelentkezők 222 frankért (kb. 63 ezer forint) juthatnak hozzá egy éves bérlethez. Az évest fontos hangsúlyozni, hiszen itt a gleccser az utóbbi évek menetrendje szerint júliustól májusig üzemel.

Ha ez nem lenne elég, november 6-ig további engedménnyel, 211 frankért lehet hozzájutni az éves bérlethez.

Természetesen van egy komoly feltétele ennek a vásárlásnak. A három különböző típusú bérletből (összesítve) november 27-ig legalább 99 999 darabot kell megrendelnie a síelni vágyóknak. A fent említett honlapon működik egy számláló, amely tegnap előtt 5500, tegnap már 8800 vásárlást (igény) mutatott.

A helyi turisztikai hivatal szerint átlagban a síelők négy napot töltenek a síterepen. Az árat úgy alakították ki, hogy a bérlet ára még nekik is megérje, hiszen most egy négynapos bérlet 259 frankot kóstál.

A másik két bérlettípusról is essen szó. A hároméves bérletet most 622 frankért, a 15 évre szólót pedig 2999 frankért vesztegetik.

Tehát, ha ebből a három fajta bérletből legalább százezren legalább egyet megrendelnek november végéig, akkor már mindenkinek sikeres az akció. Összehasonlításként, a síterep átlagban egy szezonban 120 ezer bérletet (napi jegyek és többnaposak összesen) értékesít.
KOMMENTEK
TZoli | 2016.10.26. 08:34
Megvárom amíg az osztrákok is kitalálják ezt.
Chopoker | 2016.10.26. 12:52
Közelebb már kitalálták egyénileg is teljesíthető feltételekkel! A végeredmény ugyanaz:TÖMEG(SÍ)TURIZMUS
Trailrider | 2016.10.26. 14:05
OFF Biztosan emelt a tömegen a Smart Season Pass, de nekem az az érzésem, hogy ott régen is tömeg volt, lévén a szomszédok legjobb síterepe. És hát egy sípálya színtiszta üzlet, természetes, hogy az üzemeltető a lehető legtöbb pénzt akarja kinyerni belőle, hogy hamarabb megtérüljenek a befektetései. Én nem örülök a tömegnek, de sidecountryzni még így is tökéletes a terep.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.