Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Salzburg: idén is rengeteget költenek fejlesztésre

2016.06.13. 2016.09.20. Bata Attila | frissítve: 2016.09.20.

A salzburgi síterepeken 2016-ban is rengeteget költenek fejlesztésre. Az új liftek, a hóágyúzás és egyéb fejlesztések összege a tartományban eléri a 100 millió eurós (kb. 31 milliárd forintos) nagyságrendet. Ez megfelel az utóbbi évek átlagának.
Saalbach, a Schönleiten új, tízszemélyes kabinja
Saalbach, a Schönleiten új, tízszemélyes kabinja
A pénz fele az idén is új liftekre megy el, a másik felét pedig hóágyúkra, pályagépekre, parkolók építésére és egyéb kisebb dolgokra költik.

Saalbachban a 30 éves Schönleiten felvonótól búcsúzunk. Ezt a liftet egy 10 személyes kabinosra cserélik. Még egy 10 fős kabinos is épül a hinterglemmi részen, amely Westgipfel és Zwölferkogel részeket köti össze.
A két részletben épülő zellamseeXpress
A két részletben épülő zellamseeXpress
Schmittenhöhe is terjeszkedik Viehhofen (Saalbach) irányába. Idén decemberre a zellamseeXpress felső része épül meg, a folytatást 2018-2019-re tervezik, de közben, 2017 decemberére megépülne az AreitXpress is. 

Kitzsteinhorn gleccseren a salzburgi régió legmagasabban közlekedő ülőliftje (a nyolcszemélyes Schmiedingergletscherlift I és II) épülhet meg novemberre.

Raurisban egy húzóliftet cserélnek le egy tízszemélyes (Waldalmbahn) liftre.
Rauris: 34 év után leszerelik ezt a csákányost
Rauris: 34 év után leszerelik ezt a csákányost
Ezen felül van három projekt, amelynek a sorsa jelenleg még bizonytalan. A Flachaut és Zauchenseet összekötő, az autópálya felett 300 méterrel lebegő kabinos tervét számos egyesület megtámadta, így a lifttársaság újabb tanulmányokat végez. Eredetileg 2017-ben kezdődött volna az építkezést, most 2020-ról szól a fáma.

Szintén hányatott a sorsa a 90 millió eurós, többször leszavazott, majd engedélyezett építkezésnek Bad Hofgastein terepén. A "Schlossalm neu" projekt sorsa, benne két darab, 10 személyes lifttel, júliusban dőlhet el végleg. Itt az építkezés nagy része 2017-2018-ra esik.

Sokan várják a Flachau/Wagrain és a szomszédos Kleinarl/Flachauwinkel síterepek összeköttetését is. Itt a két síterep egy közös céget hozott létre a 3,5 kilométeres, tízszemélyes, összekötő lift megépítésére. Optimista becslések szerint, a 12 millióba kerülő lift 2017 decemberére készülhet el.
KOMMENTEK
bouquetk | 2016.06.13. 10:34
Ha jól értem, egyenlőre nem lesz összekötve Zell és Saalbach, csak Schmittenhöhe bővül egy új pályával. Egyébként mi a terv? Viehhoffen hogy lesz összekötve Vordergelmmel, egy új kabinossal?
Stani | 2016.06.13. 11:06
Szia, részleteiben majd ősszel jelennek meg cikkek. Elöljáróban annyit: a zelli kabinost egyelőre középállomásig építik, de a völgyig lehet majd síelni, s tovább síbusszal (ahol lecsatolsz ott van a buszmegálló) menni a Schönleitenbahnig. Vissza síbusszal Zellig, mi ezt tavaly s idén is többször már megcsináltuk (akkor még ugye nem volt semmilyen lift és ratrakolt pálya sem) . A kabinos következő, tehát a Glemmtalig (saalbachi völgy köznyelven) érő alsó szekciója 2017/18-ra készül el. Ekkor a túloldalról is jönne egy kabinos, ami várhatóan a Leogangi felvonók magasságába, illetve Schönleitenbahn kabinos jobb oldalára (hegynek szemben állva nézve) érkezne.
bouquetk | 2016.06.13. 11:19
Stani, kössz az infót. Jó lenne idén kipróbálni ezt a kört, de úgy tűnik elengedtük Saalbachot. Persze fáj a szívünk érte, de egyre vállalhatatlanabb lett a Muchbarak. És akkor még ott van Fieberbrunn, ami tavaly fedeztünk fel, és szinte állandóan odamentünk.
apa | 2016.08.25. 10:55
Szia bouquetk, mit értesz az alatt, hogy vállalhatatlanabb lett a Muchbarak?

Ez a Zell am See összeköttetés jó hír, ki fogjuk próbálni.
bouquetk | 2016.08.26. 08:34
Ez egy régi, bejáratott szállás fenn az 55-ös pálya közepén. Egyszerű, sőt puritán, de szerettünk itt lenni egy hétig. Eszméletlen volt este kiülni a ház elé egy sörrel, és nézni szemben a kivilágított WM pályát. Vagy reggel nyitás előtt lesízni a pályán a pékhez. Sajnos a tulaj egyre pofátlanabb lett az árak tekintetében, és a legalapvetőbb minimális javításokat sem csinálta meg. Így hosszas hezitálás után elengedtük. Helyette lesz egy hasonló Hochkönig.
Vityó | 2016.09.01. 21:13
Szomorúan olvasom, hogy ahogy fogalmaztál; el kellett engednetek Saalbachot. Van itt még néhány hütte, szerintem találunk nektek valamit helyette. ;)
bouquetk | 2016.09.02. 09:03
Ahogy tán kiderült, én nagyon szeretem ezt a helyet, mindig találok benne újat. Lassan kezdjük összerakni a szezont, van egy csomó fix leszervezett helyünk. Igazából egy teljes hét fér bele, az most Hochkönig lesz februárban. Március hagyományosan Zillertal, húsvét Kitzbühel, úgyhogy nem könnyű berakni, mindig a január a flexibilis. Meg kéne nézni az új helyeket is a bérletben.Évek óta tervezünk egy Ramsau környéki sízést is. Remélem azért, hogy valahova befér.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Happy Flachau apartmanok
Az apartmanház Flachau központi, ám mégis nyugodt részén várja vendégeit, a StarJet 1 felvonótól kb. 300 méterre és 100 méterre a legközelebbi pékségtől. Szauna és infrakabin is kényezteti a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpin Apart Flachau
Az Alpin Apart vidékies hangulatú, 2-8 fős modern apartmanjai Flachau / Reitdorfban találhatóak, a SpaceJet 1 felvonó völgyállomásától kb. 2,5 km-re. A ház elől ingyenes síbusz indul a sífelvonóhoz. Wellness: beltéri és nyáron kültéri medence, szauna, gőzkabin.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.