Ausztria Franciaország Lengyelország Magyarország Olaszország Románia Svájc Szlovákia Szlovénia
Belépés / Regisztráció
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Last minute szállásakciók
Bad Kleinkirchheim
4 éj reggelivel pályaszálláson 229 €/család
Kreischberg-Murau
2016.02.05-11. Szállás + félpanzió 34 €/fő/éj
Mönichkirchen
Friss hó! Abszolút pályaszálláson 3 éjt fizet 4 éjt kap akció!
További last minute szállásakciók »
Márc. 15-i szállásakciók
Mönichkirchen
Abszolút pályaszállás Családi akció a hosszú hétvégén!
Präbichl
Új apartmanok! Min. 3 éj esetén 20% kedvezmény!
Chopok észak
Tatralandia termál- fürdő: 3 éjszakát fizet, 4 éjszakát kap!
További március 15-i szállásakciók »
Síterepajánló
Kreischberg - Murau
A magyarok kedvence!
40 km sípálya, 13 db sílift!
Donovaly
Síterep Bp-től 200 km-re!
25% síbérlet-kedvezmény!
Lachtal
Hóbiztos sízés 1600 és 2222 m közötti magasságban!
Rogla
Hóbiztos családi síterep
Budapesttől 4 órára!
Fotóalbum-ajánló
Annaberg madártávlatból
Bécsi Alpok - Mostviertel körutazás 2016
Videóajánló
18. Fundango Snowboard és Sí Magyar Bajnokság 2010
Snowboard és Sí Magyar Bajnokság

Műanyag sípálya és bobpálya lesz Sátoraljaújhelyen

Téli-nyári sportcentrum létesül a Zemplénben

Cikk dátuma: 2008.11.18.
Műanyag sípálya és bobpálya lesz Sátoraljaújhelyen A zempléni város és a térség egyik legnagyobb jelentőségű beruházása 4 teljesen új attrakciót, számos új épületet és új utat foglal magába. A sátoraljaújhelyi Magas-hegyen egy gazdag téli-nyári sportcentrum kialakítása kezdődik el.
Itt létesül az ország első és egyetlen sí múzeuma. A múzeum Homonnai Nándor testnevelő tanár és Dr. Boda Pál gyermekorvos gyűjteményeit mutatja be az 1960-as évektől napjainkig. A régi síházban kerül kialakításra a sítörténeti múzeum, melynek egyik felében régi sífelszerelésekből, az első felvonó alkatrészeiből lesz kiállítás. Az épület másik fele egy vetítőterem lesz, mely a Magas-hegy történetét, sportéletét mutatja majd be.

A fejlesztések között az egyik legfontosabb a téli nyári bob pálya: 2275 méteres hosszúságával az ország és a térség leghosszabb bob pályája. Egy abszolút biztonságos négy csövön rögzített kocsival történhet majd a lecsúszás. Az utas természetesen magának is tud fékezni. A pályán a kocsik négy kerékkel gurulnak majd, centrifugális fékekkel lesznek majd ellátva, melyek 32 km/h sebességnél kezdenek fékezni, így korlátozzák a sebesség extrém megnövekedését azokon a szakaszokon, ahol a pálya lejtése nagyobb, mint 10%. Közép-Kelet Európa legélvezetesebb pályáját 2009 nyarától látogathatják az érdeklődők. A Magas-hegyen, az egykori úttörő olimpiák és számos versenyek színhelyéül szolgált lejtőn, az ország leghosszabb és legszélesebb műanyag sípályája létesül 2009 nyarán. A 9300 négyzetméter lefedés lehetővé teszi a négy évszakos sízést. A műanyag pálya az úgynevezett "NEVEPLAST" minősége egyik legkorszerűbb típusok közzé sorolandó. A műanyag pálya közel olyan érzést ad, mintha havas pályán síelne az ember. A mai carving technika kiválóan alkalmazható, élvezhető rajta. Az új típusú műanyag "NEVEPLAST" nem tesz kárt a sífelszerelésben, nem kell kenni semmilyen anyaggal. Abszolút környezetbarát, UV-álló, fagyálló, nem kell felszedni a téli időszakban. Hó hiányában országos bajnokságokat, diákolimpiákat, mozgássérültek bajnokságát is lehet majd Sátoraljaújhelyen szervezni, ugyanis a speciális műanyagpályán való síelés adta élmény csak nagyon kevéssé tér el a hagyományos hó minőségétől. Már készülhetnek a hazai síversenyzők: augusztusban egy síversennyel tervezik itt megnyitni Magyarország rekordméretű műanyag sípályáját.

A fent említett anyagon egy zárt 200 méteres kanyargós az úgynevezett "TUBBY" pályán is lecsúszhatnak majd az érdeklődők. A csúszda használata semmilyen tudást nem igényel. A csúszást követően a gyerekek feljutását "varázsszőnyeg" típusú felvonó könnyíti. Az érdeklődőket négy különböző nehézségi fokozatú kalandpark pálya is várja a legkisebbektől a kalandvágyó felnőttekig, 150 méteres úgynevezett tiroli pályával "CANOPY" is lesz itt.

Az infrastrukturális beruházásokat tekintve a Sportcentrumot egy több mint 3 km-es teljesen új szilárd burkolatú úton lehet majd megközelíteni. Az autóval érkezőket egy újjáépített, kibővített 60 gépjármű részére kényelmes parkolóhely várja majd.

Az eddig felsoroltak mellett egy 15 állomást magába foglaló tanösvény rendszer is kialakításra kerül, amely a Zemplén csodálatos növény- és állatvilágát, geológia érdekességeit, történelmi, irodalomtörténeti értékeit hivatott bemutatni, akár komplex tanóracsomagok keretében is.

A kapcsolódó híreket, a Sportcentrummal kapcsolatos aktualitásokat a www.satoraljaujhely.hu honlapon követhetik figyelemmel. Találkozzunk nyáron Sátoraljaújhelyen a Magas-hegyi Sportcentrumban, az új "Zemplén Kalandparkban"!

Az ismertetőt összeállította Takács Zoltán STK elnökségi tag és Blanár Róbert Tourinform Zemplén Iroda-Irodavezető.
Iratkozz fel hírlevelünkre és nyerj!
Idén 15 éves a síelők.hu! Jubileumi játékunkban 15 héten át sorsolunk ki síjegyeket. A játék további részleteiről következő hírlevelünkben olvashatsz.
Hírlevél archívum »
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Iratkozz fel hírlevelünkre és nyerj!
Idén 15 éves a síelők.hu! Jubileumi játékunkban 15 héten át sorsolunk ki síjegyeket. A játék további részleteiről következő hírlevelünkben olvashatsz.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 293 vendég és 12 regisztrált felhasználó látogatja.
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több információ a sütikről.