Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Schladming: egy sípályával nyitnak pénteken

2017.11.09. Stánicz Balázs

A komoly hidegbetörés és az azt követő hóágyúzás meghozta az eredményét, Planai-on pénteken elstartol a síszezon, egyelőre egy sípályával, a többi schladmingi síhegy még novemberben nyithat.
Planai közvetlenül a havazás után - fotó: facebook
Planai közvetlenül a havazás után - fotó: facebook
30 cm friss hó és folyamatosan üzemelő hóágyúk, várható volt, hogy Schladming ugrik a friss hóra és Stájerországban elsőként nyitja meg a síszezont a normál -nem gleccser- síterepek közül. A Märchenwiesenbahn nyolcülésese és a hozzátartozó sípálya áll holnaptól a síelők rendelkezésére.
Planai ma reggel - fotó: webkamera
Planai ma reggel - fotó: webkamera
A völgyből a Planaibahn kabinossal juthatunk fel. Pénteken a maihoz hasonló verőfényes napsütés várható, azonban szombaton eső-havaseső várható ebben a magasságban, ami vasárnap megy át havazásba.

Hauson ratrakolják a pályákat
Jó hír, hogy vasárnaptól markáns lehűlés jön, ami jelentős friss havat hozhat az osztrák síterepekre, így Schladming lejtőire, a völgyben is havazhat.
Reiteralmon már edzenek - fotó: facebook
Reiteralmon már edzenek - fotó: facebook
A többi síhegyen is zajlanak az előkészületek, sőt Reiteralmon az osztrák alpesi sí válogatott edz. Hauson ratrakolják a pályákat, ha jól alakul a hóhelyzet november 17-18-val nyithatnak.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Schneekristall Apartment
Új apartmanház Schladming síterepétől 5 perces autóútra Assach településen. A ház 6 modern apartmannal rendelkezik, teljesen felszerelt konyhával, fürdőszobával, külön WC-vel és erkélyekkel várja vendégeit. A házban szauna és közösségi tér is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bachseitenhof Panzió
1.200 m magasan az erdő szélén fekvő 12 szobás, panorámás panzió. A legközelebbi sílift (Fageralm) 4,5 km-re található, de kocsival a Ski Amadé sírégió számos síterepe elérhető. A síelés után finn- és infraszauna, ezen kívül internet, ingyenes parkolás várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
TUI BLUE Schladming csillagcsillagcsillag
A schladmingi régió első "felnőttszállodája" karnyújtásnyira található a Planaira vezető kabinos lift alsó állomásától. Az épület tetején egy szauna található, páratlan kilátással a környékbeli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.