Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Schladming: Tenacious D a decemberi szezonnyitón

2015.11.10. 2015.12.04. Bata Attila | frissítve: 2015.12.04.

A hivatalos idénynyitót idén december 4-én tartják az ausztriai Schladmingban. Ez biztosan nem azt jelenti, hogy csak akkortól lehet majd síelni, a pályák valószínűleg már korábban is nyitva lesznek. December 4. az első nagy buli időpontja a szezonban, amikor egy fergeteges estét produkálnak a meghívott előadók.
Előtte nem árt, ha egy kissé megismerkedünk az osztrák slágerekkel is, hiszen egy osztrák együttes, a Bilderbuch nyitja majd az estét. A 2005-ben alakult zenekar 2015-ben jutott az osztrák listák élére a "Schick Schock" című albumával.

Így néz ki egy nyitóbuli Schladmingban (Kép: Schladming/Martin Huber)
Így néz ki egy nyitóbuli Schladmingban (Kép: Schladming/Martin Huber)
Rajtuk kívül fellép Christina Stürmer, aki először a 2003-as helyi Megasztár típusú műsorban tűnt fel, és mára, öt lemez után, az egyik legnépszerűbb osztrák énekesnő lett.

A német nyelvű vonalat még egy berlini DJ, Fritz Kalkbrenner képviseli.

Tenacious D (Kép: Schladming/Michael Eins)
Tenacious D (Kép: Schladming/Michael Eins)
Az est legnagyobb sztárja az amerikai Tenacious D duó. A két színész, Kyle Gass és Jack Black duója csak ezért az egy koncertért repüli át az óceánt. Őket már láthattunk korábban filmekben, különösen Jack Black filmjei lehetnek itthon is ismertek. A wikipédia által szatirikus rocknak nevezett stílusból kaphatnak ízelítőt a buli résztvevői.

A rendezvény plakátja
A rendezvény plakátja
A bulit pénteken tartják, de ez csak az első napja egy négynapos rendezvénysorozatnak, amelynek a központjában a síelés és a zene áll.

A koncertre 59 euróért kapható állójegy. Az idén először lehet un. kombinált jegyet váltani, amely érvényes a koncertre és napijegyként a sípályákra is 99 euróért.

Természetesen a fesztiválra a helyi idegenforgalom is készül. Külön erre az alkalomra kialakított csomagárakkal is várják a síelőket.
KOMMENTEK
dunyha74 | 2015.11.10. 11:22
Teljes mértékben igazat adok nagyon beteg ez a világ.
mikulan | 2015.11.10. 17:51
szerintem akit nem fog meg a si/snowboard, az csak azert nem fog evekig elmenni, hogy bulizzon egyet. Egy parszor elmegy, mert menö dolog, de aztan lekopik. Ha vkit megfog a sport elöbb utobb ugyis arra teszi majd a fokuszt az utazasokon, s nem a bulira. Sztem nem kell aggodni, a kep mindig magatol letisztul, hogy ki az aki bulizik s ki nem. Egyebkent en kimennek a koncertre kivancsisagbol, de 60 Eurot sokallok erte. Szoval ha lakoskent nezem, a videkieknek is joguk van, hogy neha megmozduljon a falujuk :D
Kálmi | 2015.11.10. 18:38
Nem az a baj,hogy buliznak, hanem az a másnapi állapot amelyben saját magukat és a többi sízőt, boardozót veszélyeztetik a felelőtlen magatartásukkal. A sípályán részegen nagy ostobaságokat lehet elkövetni, nem szólva arról, hogy nagy baleseteket is lehet okozni.
Herczegek | 2015.11.11. 10:13
Sajnos ez a rövidlátó, rövidtávú, tovább hadd ne minősítsem üzleti szellem eluralkodása! Magam is megtapasztaltam, hogy a bulin belőtt, betépett, esetleg csak berúgott fiatalok tömege támolyog, az eseményből mit sem látva, hallva. Két dolog merül fel bennem; az esemény másnapja persze a váltás napja volt, tehát a hazaúton szenvedtek fiatal barátaink, de vajon honnan szerezték a lövést, vagy a tépést, mert a piát azt tudjuk!?! A másik, vajon azok a házak, ahol a savanyú róka illatával bejárta az egész hálóteret, és a mosdókat, azok mennyit profitáltak a rendezvényszervezők sikereiből?

Szállástippek
Alpenchalets Reiteralm
120 m2-es wellness faházak maximum 10 fő részére közvetlenül Reiteralm sípályáinál, a Schladming 4 hegy sípálya rendszerében. Minden ház 4 db hálószobával, nagy nappalival, több fürdőszobával és egyedi wellness szolgáltatásokkal kényezteti vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Villa Liesl
Egyedileg berendezett, exkluzív 6-8 fős apartmanok saját szaunával Schladming / Hauser Kaibling síliftjeitől 350 méterre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Sunseitn
Hangulatos, osztrák családi panzió a ramsaui fennsíkon /1100 m tszfm./, nyugodt környezetben, 1 km-re a helyi sípályáktól, 8 km-re a dachsteini nagykabinos lifttől, 10 km-re Planaitól. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.