Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyar induló a nassfeldi "Schlag das Ass" versenyen

2015.03.03. sielok.hu

A legkedvezőbb pályafeltételek mellett került megrendezésre február 28-án, a karintiai Nassfelden a világ leghosszabb síbajnoksága. Több mint 500 hobbi sportoló mellett számos profi versenyző is indult a nassfeldi trófea megszerzéséért.
A 6. Schlag das Ass - A világ leghosszabb sífutóversenye büszke győztesei trófeáikkal és a sérült házigazdával Armin Assingerrel
A 6. Schlag das Ass - A világ leghosszabb sífutóversenye büszke győztesei trófeáikkal és a sérült házigazdával Armin Assingerrel
0:46:43,2 legjobb idővel, a 31 éves karintiai Josef Durnik vehette át fődíjat, aki az immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő versenyen fantasztikus eredménnyel bizonyította a sítudását. A nassfeldi verseny, a 26 km-es hosszával a Guinness Rekordok Könyvébe is bejegyzést nyert.

A televíziós műsorvezető Armin Assinger, egykori élversenyző, egyben házigazdája és névadója a versenynek, csütörtöki, a célegyenesben elszenvedett sérülése ellenére részt vett a díjkiosztó ünnepségen is. 10,7 másodperces lemaradással Burkhard Bär végzett a 2. helyen. Az egykori világklasszis salzburgi sífutó, Hans Enn nyerte el a bronzérmet 0:47:03,0 időeredménnyel.

Hazánkból Neuberger György érte el a legjobb eredményt, aki 0:56:37,1 időeredménnyel az erős középmezőnyben, a 297. helyen, jó eredménnyel végzett! Eredményéhez ezúton is gratulálunk!

A női versenyszámban a karintiai Nicole Galle aratott győzelmet 0:48:22,9-es időeredménnyel. Őt követték a sorban második illetve harmadik helyen Alexandra Grabner szintén Karintiából 0:49:01,9-es idővel, illetve az olasz Giusy Rottonara 0:50:05,-as idővel. Legjobb csapat kategóriában a "Kleine Zeitung" végzett az első helyen (03:12:28,9), második és harmadik helyen a Möllrokets és a Finanzsportverein Kärnten 1 végeztek 03:16:01,8 valamint 03:16:11,3 időeredménnyel.
A mókáról mindenek előtt Hans Enn gondoskodott (barátaival a képen: Christoph Scmölzerrel, Martin Doleza és Alex List)
A mókáról mindenek előtt Hans Enn gondoskodott (barátaival a képen: Christoph Scmölzerrel, Martin Doleza és Alex List)
A világ leghosszabb síversenye számos tekintélyes résztvevőt is mágnesként vonzott magával Nassfeldre: A szlovéniai híresség Bojan Krizaj (56. helyezés) mellett az Ö3-Dj résztvevője Alex List (136. helyezés), valamint Christoph Schmölzer (32. helyezés) - az evezés kétszeres bajnoka mellett a karintiai kerékpáros Pao Wrolich (39. helyezés), vagy az egykori világkupabajnok Claudia Strobl (12. női kategóriában) és Andreas Berger (178. helyezés) - egyike a leggyorsabb osztrák sífutóknak is egyaránt starthoz álltak és megmérettették magukat.
Derűs kilátás Nassfeldről
Derűs kilátás Nassfeldről
Méltó ünnepséggel, a “Winners Party"-val zárult a nagyszabású rendezvény, a célegyenes területén, a Millenium Express sífelvonó völgyállomásánál, Tröpolachban. A nézők és a résztvevők szemet gyönyörködtetésére egy különleges divatbemutató is megrendezésre került az Alpe Adria Manufaktur Strohmaier jóvoltából.

Kép és szöveg: nassfeld.at/hu
KOMMENTEK
Szab | 2012.02.06. 13:10
Gratula! Egyszer kipróbálom...:)
arsenal | 2015.03.04. 08:48
Pont ott voltunk már bánom, hogy nem indultam. Na majd legközelebb :)
georg | 2015.03.05. 13:15
A teljesség kedvéért: még két további magyar induló is célba ért a versenyen.
Barna Péter (338.helyezés) 1:03:49-es,
Rosz Attila (343.helyezés) 1:06:40-es idővel ért célba.
Az ő teljesítményük is elismerést érdemel, főleg abban az esetben, ha valaki már próbált szerencsét ilyen típusú versenyen és tudja viszonyítani a normális, "polgári" síelésekhez az itt megélt körülményeket.
A felvonókon töltött időt az időeredményekből kivonva az átlagsebesség 70-85 km/h-nak bizonyul a 25.6 km-es távon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Almhotel Kärnten csillagcsillagcsillagcsillag
Az új 4 csillagos Almhotel Kärnten 1.500 méteren, közvetlenül Nassfeld síterepe mellett várja vendégeit, kétágyas és családi szobákkal, félpanziós ellátással. Síelés után a modern szauna részlegben pihenhetünk meg, panoráma kilátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ski&Bike Nassfeld apartmanok
A Ski & Bike apartmanok Hermagor nyugodt külterületén találhatóak, a nassfeldi sípályáktól 10 kilométerre. 2,3 és 5 fős apartmanok felszerelt konyhasarokkal, igény esetén ellátással a szomszédos étteremben.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tröpolach apartmanok
Apartmanok széles választékban az 1 ágyastól kezdve egészen a 8 fősekig mindössze 300 méterre a nassfeldi Millennium-Express kabinos lifttől! Ellátás: önellátás.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.