Menü ≡
ROVATOK    HÍREK    HÓJELENTÉS    WEBKAMERÁK
TÉLI SPORTOK    FELSZERELÉS    GALÉRIA
JÁTÉK    AKCIÓK    FÓRUM    SZAKÉRTŐK
h i r d e t é s
LAST MINUTE SZÁLLÁSAKCIÓK
Lachtal
10% kedvezmény
az 1-2 éjszakákra
az egész szezonban
Tátralomnic
Grandhotel Praha****
Febr. 25 - márc. 11.:
3 éjt fizet, 4-et kap!
Kreischberg
10 % Last Minute! Február 15 - 28. között, 3 éjtől!
Heiligenblut
Hunguest Hotel****
Febr. 24 - márc. 9. utószezoni áron!
Lackenhof
Márc. 2-ig: 3 éj szállás*** + félpanzió + szauna: 135 € / fő!
További last minute szállásakciók »
SÍTEREPAJÁNLÓ
Lackenhof am Ötscher
Pályaszállások 4 órára Pesttől, családi pályák, sítúrázás!
Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
Saalbach -The Challenge, indul a síkörhinta kihívás!
Göstling-Hochkar
Alsó-Ausztria legmagasabb és leghóbiztosabb síterülete!
Chopok - Jasná
Szlovákia legnagyobb síterepe!
Elővételi síbérlet kedvezmény!
UTASBIZTOSÍTÁS -10%
KÖVESS MINKET!
facebook twitter googleplus youtube instagram

Semmering-Zauberberg: még nincs szezonkezdet

2017.12.07. | Szerző: Batus
Nagyon rosszul áll az alsó-ausztriai síterep szénája. A nálunk Semmering-Hirschenkogel néven ismert síterepen csőstül jönnek a gondok az utóbbi időben. Jelenleg teljesen bizonytalan, hogy mikor lehet elkezdeni az idei szezont.
Évek óta nem látott mennyiségű havat kaptak az alsó-ausztriai síterepek. Örülhetnek a tartomány síelői és síterep üzemeltetői. A következő hétvégén már számos síterep megkezdi a szezont, kivéve Hirschenkogelt, ahol egyre több probléma nehezíti az üzemkezdést.

A kívülálló nem sokat láthat a mostani helyzetből. A pályán vastagon áll a természetes hó, ehhez jön még kb. 30 hóágyú folyamatos teljesítménye. A gondok már korábban kezdődtek, egy ideje figyeljük őket mi is. A jelenlegi helyzetet az alábbiakban írjuk le, változások után frissítjük a cikket.

Az ukrán hátterű Panhans-Holding Grouphoz a síterep mellett számos idegenforgalmi (főleg szálláshelyek) létesítmény került az elmúlt időszakban. A beígért milliós fejlesztésekből nem lett semmi. A sítereppel kapcsolatban nem is a fejlesztés, ami nagyon hiányzott az idén, hanem a fenntartás.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A síterep infrastruktúráját ellenőrző szervek komoly hiányosságokat tártak fel az év közepén. Például a liftek beindítását is megtiltották, amíg a szükséges javításokat el nem végzik. November 30-án tartották az utolsó ellenőrzést, amelyen a síterep átment. A komoly hibákat kijavították, pl. a kabinos lift drótkötelét kicserélték, csak néhány apróbb probléma maradt, ettől még kezdődhetne a szezon, de mégis minden bizonytalan.

A gond az, hogy az áldatlan állapotok miatt a dolgozók nagy része, a legfőbb menedzserrel együtt felmondott, most nincsen elég alkalmazott a síterepen. Sem az ukránok, sem a helyiek nem tudják megmondani, hogy mikor kezdődhet a szezon.

Ebben a káoszban érkezett meg múlt héten a tartomány ajánlata: hosszútávon átvennék a síterep üzemeltetését. Ez teljesen megszokott Alsó-Ausztriában, a síterepek nagy részét a tartomány külön erre a célra létrehozott cége üzemelteti. Évekkel ezelőtt Hochkar csődje után is ők dobtak mentőövet a síterepnek. Az ukránok tegnap válaszoltak és nem kértek az ajánlatból.
További gond, amely miatt a síterep nem nyithat ki, hogy elavult a pénzügyi rendszere. A pénztár és a beléptető rendszer működése nem felelt meg a 2017 áprilisában bevezetett pénzügyi szabályoknak.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a kétévente rendezett világkupa futamokat csak jövőre rendeznék meg. Minden páros számú év december végén a Zauberbergen versenyeznek a világ legjobb női síelői. Ezek után az Osztrák Sí Szövetség is fokozott érdeklődéssel figyeli, hogy mi lesz a sítereppel.

FONTOS!

A félreértések elkerülése érdekében nem árt tisztázni, hogy a legtöbb magyar síelő mindkét Semmering környéki síterepet Semmering néven azonosítja. Jelen esetben az alsó-ausztriai Hirschenkogel van bajban. A stájerországi Stuhleck oldalán minden rendben, ott már a szezon is elkezdődött.

A fejleményeket figyeljük, reméljük hamarosan rendeződik a síterep sorsa.
2017.12.07. 10:04:33 csabeszka
Ezt nem hiszem el, hogy ilyen Au-ban megtörténik. Nyilván nem kaptak fizetést az ukránok meg lenyúlhatták a fejlesztési pénzeket...csak találgatni lehet...hihetetlen tragikommédia
2017.12.08. 15:16:59 tothlevente
Ukránoké? Um Gottes Willen!
2017.12.10. 14:21:39 Vazul86
Webkamerán azt látom, hogy megy a csákányos.
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Szeretném megkapni a friss híreket és legjobb síajánlatokat.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 509 vendég és 33 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több infó...