Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sérülése után először versenyez Gyarmati Panka

2018.01.17. MSBSZ

14 hónappal sípcsonttörése után először versenyez Gyarmati Panka. A napokban rendezik az egyik legpatinásabb snowboard versenyt, a Laax Opent Svájcban, amely egyben az utolsó kvalifikációs verseny is a három hét múlva kezdődő phjongcshangi téli olimpiára.
Kép: Magyar Snowboard Szövetség
Kép: Magyar Snowboard Szövetség
Panka 2016 novemberében, edzés közben sérült meg. Emiatt a teljes tavalyi versenyszezont ki kellett hagynia, éppen akkor, amikor az olimpiai kvalifikációs időszak elkezdődött. Két hónap mankós időszakot követően hosszadalmas rehabilitáció és gyógytorna következett, mígnem a nyár derekán tudott ismét havon csúszni a francia Alpokban.

Az idei versenyszezon már szeptember első hétvégéjén elkezdődött Új-Zélandon, de ez még korai volt a visszatérésre. Egy esetleges újabb sérülés nemcsak versenyzői pályafutását, hanem Panka hosszútávú egészségét is veszélyeztette volna. Márpedig utóbbi az olimpiánál is fontosabb. Ezért maradt a türelmes, fokozatos felkészülés, rengeteg óra az edzőteremben, sok futás, majd az őszi havas edzések az osztrák gleccsereken.

Sajnos az idei FIS versenynaptár nagyon nehéz helyzetbe hozta azokat, akik ebben a szezonban szeretnék kivívni helyüket a téli olimpián. Az új-zélandi szezonnyitó után ugyanis mindössze kettő slopestyle verseny maradt az olimpiáig. A második a tegnap kezdődött Laax Open, ahol Pankának egy esetleges győzelem sem ad már reményt a kvalifikációra. Hiába teljesítené könnyűszerrel az egyéni kritériumot (ehhez gyakorlatilag elegendő lenne lejönnie a pályán), a kihagyott versenyek miatt a nemzetek rangsorában még győzelem esetén is elérhetetlen a kvótához szükséges top 30-as ranglista helyezés. Utóbbihoz ugyanis az ellenfelek már egy éve gyűjtögetik hazájuk számára a pontokat, így jelenleg egy győzelem legjobb esetben is csak a 43. helyre lenne elegendő.

Kép: Magyar Snowboard Szövetség
Kép: Magyar Snowboard Szövetség
Mindennek tetejébe a verseny helyszínén hóvihar keseríti a versenyzők és a szervezők életét. Az „Eli” névre keresztelt izlandi viharciklon szerdán már orkán erejű szelet hoz, emiatt egy nappal előrehozták a slopestyle selejtezőket. Mindhiába. Az idő már kedden annyira rossz volt, hogy az előrehozott selejtezőket sem tudták megtartani. Egyelőre nem tudni, mikorra tudják átütemezni.

Panka közösségi oldalán elárulta, hogy hetek óta nagyon izgul, fura lesz másfél év után újra versenyeznie. Az edzés jól ment neki, most már csak az égiektől kellene egy kicsit több együttműködés.
KOMMENTEK
HofEE | 2018.01.18. 12:27
Sajna kimarad az Olimpia, de ez legyen a legnagyobb gond, hajrá! Remélem sikerül szép helyezést elérni :)

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.