Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síbaleset vizes hóban: beperelték a síterepet

2015.01.23. Bata Attila

Újabb különleges perrel kell szembenéznie egy síterepnek, ezúttal a kanadai Mont Sainte-Anne síterepét perelte be egy síelő. A síterep bűne, hogy a hóágyú már csak vizet szórt hó helyett, és a haladó síelő belesíelt a puha, vizes hóba. A léce egyből leragadt, ő bukott és sérülésekkel szállították kórházba.
Raynald Samson haladó síelő és síoktató 2015. január 10-én a kanadai síterep egyik nehezebb pályáján indult lefelé. A pályán egy hóágyú is üzemelt, amelyre a síterep kitáblázással felhívta a figyelmet. Samson lécei a hóágyú utáni részen azonnal leálltak, amelytől ő elesett és állítása szerint egy időre az eszméletét is elvesztette.

Gyógyulása után Samson azt állította, hogy a nulla fok feletti hőmérsékletben a hóágyú hó helyett már csak vizet spriccelt, és ezért nedves lett a hó, amely azonnal megfogta a lécét és a balesetet okozta. Szerinte ez a síterep felelőssége, a hóágyút le kellett volna kapcsolni, amint a hőmérséklet megenyhült. Állítása szerint a harmadik baleset után a síterep is lezárta a pályát.

Kép: Mont-Sainte-Anne / Facebook
Kép: Mont-Sainte-Anne / Facebook
Samson azt is állítja, hogy a kórházban találkozott egy másik síelővel is, aki hozzá hasonlóan járt.

Samson kulcscsont és nyaki sérüléseket szenvedett, ezen felül láb- és hátfájdalmakkal is kezelték. Kárpótlásként közel 200 ezer kanadai dollárt (kb. 45 millió forint) követel sítereptől. 

Ebből 15 ezret a kórházi kezelésre, 85 ezret az "érzelmi megpróbáltatásokért", mivel eddigi aktív, sportos életet folytatott és néhány sportot már nem űzhet a baleset után. További 100 ezret pedig azért mert az asztalosként dolgozó síelő ennyi veszteség érte a baleset miatt a munkájában, vállalkozásában - írja a kanadai sajtó
KOMMENTEK
Trailrider | 2015.01.24. 09:37
Skandallum! Én is találkoztam már olyannal, hogy nem ratrakolták tíz percenként a pályát. Buckás lett és én elestem a buckán!!! Perelek, csak azt kell eldöntenem, melyik tereppel kezdjem :D
százas | 2015.01.24. 13:21
Menjen a p... (a) másik pályára!
Tobzoska | 2015.01.24. 16:30
Mit kell ezen pereskedni? Nem a hóviszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességet, oszt jónapot. Ráadásul még volt is figyelmeztető tábla.

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.