Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelős jövő hét: havazás után nagyon hideg jön

2018.02.18. Bata Attila

Síelős szempontból eddig sem panaszkodhattunk a februári időjárásra a hazai hegyekben. A következő héten folytatódik a tél nálunk is. Keddtől péntekig havazás érkezik nyugatról, amely 10-20 cm havat hozhat. Hétvégétől pedig olyan hideg lehet, hogy még napközben is nulla fok alatt maradhat a hőmérséklet.
Kép: Sípark Mátraszentistván
Kép: Sípark Mátraszentistván
Partnerünk, az Időkép, újabb mediterrán ciklon érkezését várja a hét elején. A dél-nyugat felől érkező ciklon hétfőn késő este már a nyugati országban is okozhat csapadékot, jellemzően havazást. Keddtől csütörtökig az egész országban havazhat, péntektől kezdve szűnhet meg a havazás. Mivel mediterrán ciklonról van szó, így a csapadék halmazállapotát és mennyiségét nem könnyű megjósolni, de bízunk egy nagyobb adag havazásban.

Jelenleg úgy néz ki, hogy a havazás után észak-kelet felől eléggé hideg levegő érkezik, erről bővebben az Időkép oldalán lehet olvasni. Ez éjjelente mínusz 10 fok alatti hőmérsékleteket jelent, de nappal sem lesz nulla foknál melegebb.

Szóval, havazás után hideg érkezik, ez a legjobb forgatókönyv a hazai sípályáknak. Hó már most is van bőven. Hegyeinkben jelenleg is igazi tél van. A Mátra sípályáin 105 cm vastag a hó az üzemeltetők jelzései alapján, de pályán kívül is vastag a hó. Kékestetőn 69 cm, Mátraszentimrén 38 cm vastag a természetes hó az OMSZ adatai alapján. A hazai pályák hójelentése itt található, ezt az üzemeltetők folyamatosan frissítik.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.