Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síliftet rongáltak meg a heves esőzések Tirolban

2014.08.05. Bata Attila

Az idei csapadékos nyár sajnos újabb síterepre sújtott le. Ezúttal Ausztriában, a Kitzbühelhez közeli Kirchberg síterep egyik kabinos liftjének alsó állomásába tört be a sár- és kőlavina és végzett jelentős pusztítást az épületben és körülötte.
Vasárnap késő délután heves esőzéssel kezdődött meg a baj a Kirchberg és Arschau közötti völgyben. A sok csapadéktól a hegyi patakok megáradtak, kiléptek a medrükből és köveket, sziklákat, valamint fatörzseket is sodortak le a hegyről. Több földcsuszamlás is történt a környéken, többek között egy két méter vastag és 300 méter széles rész is megcsúszott a hegyoldalban.

Sajnos a síliftek ezúttal sem maradtak ki a rosszból. Ahogy a képeken is látható, a kirchbergi KI-WEST nyolcszemélyes kabinos lift (az összekötő lift SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental felé) völgyállomását és benne a kabinokat is megrongálta a sár- és kőlavina. A mentésben körülbelül 50 helyi önkéntes tűzoltó működött közre.

Képek és szöveg a helyi tűzoltóság honlapjáról.

KOMMENTEK

Szállástippek
Boutique Hotel Bruggwirt csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos Boutique Hotel Bruggwirt St. Johann in Tirol központjában található, 900 m-re a sífelvonótól. Szobái egyedi bútorokkal és dizájnelemekkel berendezettek, egy részük kilátással a kitzbüheli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.