Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síugró központot adtak át a Ski amadé régióban

2013.09.16. Bata Attila

Újabb nagyszerű központban készülhet fel az osztrák utánpótlás. Télen-nyáron használható síugrósáncokkal kialakított központot adtak át az ismert síterepekkel körülvett salzburgi Schwarzach-ban. Az építkezés jóval olcsóbb lett a tervezetnél, köszönhetően a helyiek önkéntes munkáinak.
Rövid idő alatt elkészült a négy felújított sánc (K45, K30, K15 és K7) az egyik legfontosabb utánpótlásközpontban, a Wagrain, St. Johann, Hochkönig és a Gastein-völgy környékén található Schwarzach-ban. Itt évente több száz fiatal ismerkedik meg a síugrás szépségeivel, a mostani központ sokat segíthet majd a fiatalok fejlődésében.

Előtte és utána (Kép: Schwarzach Nordisch)
Előtte és utána (Kép: Schwarzach Nordisch)
Az építkezés a nyár közepén kezdődött és szombaton adták át a megújított sáncokat, amelyek a speciális borításnak köszönhetően nyáron is használhatóak lesznek. Érdekesség, hogy nem csak klubtagok használhatják majd, de bátor turisták is benevezhetnek egy-két edzésre.

Az átadási ünnepség (Kép: Schwarzach Nordisch)
Az átadási ünnepség (Kép: Schwarzach Nordisch)
A legelső tervek szerint egy több millió eurós északi sportközpont épült volna, de pénzhiány miatt ebből maradt a sáncok felújítása. Az eredetileg tervezett 760 ezer eurós költségeket is sikerült 390 ezerre csökkenteni, köszönhetően a lelkes egyesületi tagoknak, valamint a helyiek támogatásának. Szinte hihetetlen, hogy a helyiek összesen 40.000 órányi önkéntes munkával járultak hozzá az építkezéshez - írja az ORF.

A helyi egyesület legismertebb síugrója Stefan Kraft, aki már dobogós is volt a híres Négysánc-versenyen. A falu hírességei között ismert alpesi versenyzők is vannak. Itt született az olimpiai bajnok Andrea Fischbacher (2010, szuper-g) és a csapatban többszörös világbajnok Michaela Kirchgasser.

KOMMENTEK

Szállástippek
Alpin Apart Flachau
Az Alpin Apart vidékies hangulatú, 2-8 fős modern apartmanjai Flachau / Reitdorfban találhatóak, a SpaceJet 1 felvonó völgyállomásától kb. 2,5 km-re. A ház elől ingyenes síbusz indul a sífelvonóhoz. Wellness: beltéri és nyáron kültéri medence, szauna, gőzkabin.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Happy Flachau apartmanok
Az apartmanház Flachau központi, ám mégis nyugodt részén várja vendégeit, a StarJet 1 felvonótól kb. 300 méterre és 100 méterre a legközelebbi pékségtől. Szauna és infrakabin is kényezteti a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hideaway Dachstein West
2022 decemberében megnyílt új apartmanház, alpesi környezetben Dachstein West síterep annabergi A1-es felvonójától 8 km-re. 4-6 fős kényelmes, tágas apartmanokkal és 8 fős Penthouse lakással és wellnessel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.