Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síugróverseny Zakopanéban, a hétvégén nyit Kasprowy

2013.01.11. Bata Attila

Síugróverseny Zakopanéban, a hétvégén nyit Kasprowy Elég sok minden összejön a hétvégén a Lengyel-Tátrában, Zakopanéban. Itt rendezik a síugrók újabb VK-versenyét, valamint az idén először lehet síelni a Kasprowy melletti pályákon is. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a hétvégén kezdődik a szünet a lengyel iskolákban, akkor lesz egy kis forgalom a városban.
Január 12-ig kellett várni Lengyelország egyik legismertebb síterepén, hogy annyi hó összegyűljön, hogy meg lehessen kezdeni a szezont. Szombattól közlekedni fog a Gáspár-csúcs (Kasprowy Wierch) melletti négyszemélyes Gasienicowa felvonó, valamint egészen Kuznicéig is le lehet majd síelni. A nyitás alkalmából, csak az első napon féláron lehet bérletet venni Kuznicében.

Fenn a csúcs környékén jelenleg 80 cm vastag a hó, az éjszakai mínusz 10 fok után nappal sincs sokkal melegebb. A síterep értesítése szerint jelenleg hármas fokozatú lavinaveszély van érvényben, ezért a pályán kívül síelést nem javasolják. Az időjárás-előrejelzések péntekre további havazást ígérnek.

Így nézett ki tavaly februárban a hétvégén üzemelő Gasienicowa oldal
Így nézett ki tavaly februárban a hétvégén üzemelő Gasienicowa oldal
Az időjárással meggyűlt a baja a Zakopanéban zajló síugró-világkupa szervezőinek is. A csütörtök délutánra tervezett edzést és kvalifikációt az erős szél miatt el kellett halasztaniuk.

További érdekesség, hogy a környék iskoláiban beköszönt az egyhetes téli szünet, így a várhatóan sok család indul el síelni. Bár a lengyelek igazán mobilak síelés tekintetében és szívesen utaznak a távolabbi osztrák vagy szlovák síterepekre, de valószínűleg sokan választják majd a következő napokban a Zakopane környéki apróbb síterepeket is.

KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Harnas csillagcsillagcsillag
Felnőttbarát, modern szálloda Bukowina Tatrzańska síterep közelében (500 m) és számos más zakopanei síterep vonzáskörzetében. Szobák reggelivel, á la carte étterem, valamint felár ellenében termálfürdő belépő is igényelhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Willa Cztery Pory Roku
Hangulatos 33 szobás szállás Zakopane közelében, csendes helyen, szép kilátással a Tátra hegyeire 1-5 fős fürdőszobás szobákkal, reggelivel és ebéddel foglalható.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.