Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Idén biztosan nem üzemel a sípálya Sopronban

2011.12.16. sielok.hu

A sípálya felújítására, működtetésére szánt pénzt a TAEG Zrt. a parkerdő karbantartására fordítja. A felvonók idén biztosan nem indulnak el.
Az utóbbi években mind rövidebb ideig működött a Dalos-hegyi sípálya. Volt olyan szezon, amikor két hétig ment a felvonó, míg előfordult, hogy egyetlen napot sem tudott működni. Az ok prózai: nem hullott megfelelő mennyiségű és minőségű hó.

- A sífelvonó idén biztosan nem üzemel - tudtuk meg Jámbor Lászlótól, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. (TAEG) vezérigazgatójától. - Három-ötmillió forintos kiadást jelent a szerkezet felújítása, beüzemelése, biztonsági levizsgáztatása. Ez az összeg millió forintos nagyságrenddel tovább növekszik, ha működik a felvonó. A városvezetéssel egyeztetve úgy döntöttünk, hogy ezt a pénzt a parkerdő fejlesztésére fordítjuk. A pályát azonban rendbe tettük, így a síelni, szánkózni vágyók saját felelősségre használhatják ezt.

A sípályára a TAEG Zrt. minden évben jelentős összegeket költött. Ismeretlenek azonban rendre megrongálták, egyes alkatrészeket pedig elloptak.

A vezérigazgató hozzátette: a parkerdő területén három sífutópályát jelöltek ki. Ezek mentén levágták az ágakat, megtisztították a területet.

Információink szerint azonban nem maradnának sípálya nélkül a soproniak. Folynak a tárgyalások, hogy egy műfüves pályát alakítsanak itt ki. Ezt pedig már nyáron is lehet használni.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.